The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy A21s met de A20s

De Samsung Galaxy A21s is de opvolger van de A20s. Beide smartphones zijn instapmodellen, maar Samsung heeft het nieuwere toestel wel wat verbeterd. Zo is de A21s iets krachtiger en in het bezit van een betere batterij. In dit artikel duiken we dieper in op alle overeenkomsten en verschillen tussen deze budget smartphones.

Samsung Galaxy A21s

64 GB opslagcapaciteit | 6,5 inch hd scherm | Android 10
192,-
op voorraad
  • Met de grote 5.000 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
  • Je krijgt grote groepen of gebouwen eenvoudig op de foto dankzij de groothoeklens.
  • Met 4 GB werkgeheugen schakel je vlot tussen verschillende apps.
  • Dit toestel is niet erg krachtig en kan daarom traag zijn tijdens het gebruik van zwaardere apps.
  • Je bedient het 6,5 inch scherm moeilijk met één hand.

Samsung Galaxy A20s

32 GB opslagcapaciteit | 6,5 inch hd scherm | Android 9.0 Pie
173,99
niet meer leverbaar
  • Je krijgt grote groepen of gebouwen eenvoudig op de foto dankzij de groothoeklens.
  • Met de 4.000 mAh batterij kom je bij normaal gebruik de dag door zonder tussentijds opladen.
  • Dankzij Samsung Adaptive Fast Charge laad je jouw smartphone snel weer op.
  • Dit toestel is niet erg krachtig en kan daarom traag zijn tijdens het gebruik van zwaardere apps.
  • De A20s maakt minder scherpe foto's dan vergelijkbare smartphones.

Vergelijking Samsung Galaxy A21s en A20s

Samsung Galaxy A21s Samsung Galaxy A20s
Schermdiagonaal 6,5 inch (15,24 cm) 6,5 inch (15,24 cm)
Beeldscherm kwaliteit Matig Matig
Snelheidsklasse Standaard Matig
Camerakwaliteit Standaard Matig
Opslagcapaciteit 32 GB / 64 GB 32 GB
Batterijcapaciteit 5.000 mAh 4.000 mAh

Formaat en scherm

A21s vs A20s formaat

Samsung A21s: 6,5 inch hd scherm met Gorilla Glass

De Samsung A21s heeft een fors 6,5 inch hd beeldscherm. Op dit scherm bekijk je geen films in hoge kwaliteit, maar voor apps als WhatsApp en Facebook is het scherp genoeg. Het Gorilla Glass beschermt het touchscreen tegen krasjes en barsten. Handig, als je het toestel in dezelfde broekzak als je sleutelbos stopt. Als je kleine handen hebt, bedien je het grote toestel moeilijk met één hand. Ben je op zoek naar een kleinere smartphone? Bekijk dan de Samsung Galaxy A41 eens.

Samsung A21s vs Samsung A20s scherm

Samsung A20s: zelfde scherm, geen Gorilla Glass

Het 6,5 inch hd scherm van de Samsung A20s is net zo groot als dat van de A21s. Ook dit toestel bedien je dus lastig met één hand. In tegenstelling tot de A21s heeft deze smartphone geen Gorilla Glass. Het beeldscherm is dus minder goed beschermd tegen krasjes en barsten. Wat betreft resolutie is het scherm vergelijkbaar met dat van de A21s: scherp genoeg voor basistaken, maar minder geschikt voor filmpjes. Ben je op zoek naar een scherper scherm? Dan is de Samsung M21 een goed alternatief.

Camera's

Samsung A20s of A21s camera

Samsung A21s: 3 lenzen, foto's van basis kwaliteit

De camera's van de Samsung Galaxy A21s zijn prima wanneer je vooral foto's maakt om door te sturen via WhatsApp of er af en toe een aantal plaatst op Facebook. De kwaliteit van de camera's is alleen niet goed genoeg om er foto's mee te schieten voor je vakantieboek. Naast de 48 megapixel standaard lens beschikt deze smartphone over een groothoeklens. Hiermee passen grote gebouwen en groepen mensen compleet op je foto. Met de macrolens leg je ook objecten van enkele centimeters afstand scherp vast.

Samsung A21s of A20s foto maken

Samsung A20s: 2 lenzen, matige foto's

De A20s koop je niet voor de kwaliteit van de foto's. Met de dubbele camera achter op het toestel maak je vooral functionele foto's. Deze zijn niet erg scherp. De A20s heeft behalve de 13 megapixel standaardcamera een groothoeklens. Dankzij de grote kijkhoek van deze camera past ook die grote kerk of dat mooie weidse landschap in het geheel op je foto. Net als de A21s beschikt dit toestel over een dieptesensor. Omdat deze sensor diepte meet, creëer je een scherptediepte-effect in bijvoorbeeld portretfoto's.

Prestaties

Samsung A21s vs A20s processor

A21s: geschikt voor standaard gebruik, 5.000 mAh batterij

De A21s bestaat in 2 opslagvarianten: een variant met een beperkte 32 GB opslag en een versie met 64 GB opslag. Die laatste variant heeft niet alleen meer opslag, maar ook meer werkgeheugen. Hierdoor schakel je sneller tussen verschillende apps. Met de Exynos 850 processor is de A21s geschikt voor standaard gebruik. Whatsappen, internetten en eenvoudige spellen als Candy Crush doe je zonder problemen. De grote 5.000 mAh batterij gaat anderhalve dag mee zonder tussentijds opladen. Met de meegeleverde oplader laad je de A21s vlot op.

Samsung A20s of A21s snelheid

A20s: alleen basistaken, 4.000 mAh batterij

De 32 GB opslagcapaciteit van de Samsung A20s biedt weinig ruimte voor je apps, foto's en andere bestanden. Net als op de A21s breid je deze capaciteit eventueel uit met een geheugenkaart. Met een Snapdragon 450 processor en 3 GB werkgeheugen is de A20s geschikt voor basis gebruik. Taken als bellen en berichten versturen kan het toestel prima aan, maar bij apps als YouTube of spelletjes kan dit instapmodel haperen. Met de 4.000 mAh batterij kom je bij normaal gebruik de dag door. Ook de A20s beschikt over een snellaadfunctie.

Conclusie

Met de Galaxy A21s heeft Samsung duidelijke verbeteringen doorgevoerd vergeleken met de A20s. De smartphone is krachtiger en beschikt over betere camera's en een sterkere batterij dan zijn voorganger. Beide budget smartphones hebben een groot 6,5 inch scherm dat je lastig met één hand bedient. Gebruik je jouw smartphone alleen voor bellen en whatsappen? Dan voldoet de A20s. Wanneer je regelmatig apps gebruikt en op het internet surft, is de A21s een betere optie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen