The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy S20 met de S20 FE

In het najaar van 2020 bracht Samsung de Samsung Galaxy S20 FE uit. Samsung ziet deze Fan Edition als het instapmodel uit de S20 serie. Dit toestel en de batterij zijn groter. De S20 heeft een aanzienlijk beter scherm en is iets krachtiger. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen en overeenkomsten tussen de Samsung S20 en S20 FE.

Samsung Galaxy S20 5G

128 GB opslagcapaciteit | 6,2 inch quad hd scherm | Android 10.0
809,-
tijdelijk uitverkocht
  • Op het haarscherpe quad hd scherm zie je alle details van je game of serie.
  • Met de 3 verschillende camera's maak je in elke situatie een scherpe foto.
  • Dit toestel draait de zwaarste apps en games zonder haperingen.
  • De batterij gaat minder lang mee dan die van de Samsung S20 FE.

Samsung Galaxy S20 FE

128 GB opslagcapaciteit | 6,5 inch full hd scherm | Android 10
585,-
op voorraad
  • Dankzij de grote 4.500 mAh batterij kom je bij normaal gebruik de dag door zonder tussentijds opladen.
  • Met de 3 verschillende camera's maak je in elke situatie een mooie foto.
  • Dit toestel is krachtig en hapert nooit bij dagelijks gebruiik.
  • Je bedient het grote 6,5 inch scherm moeilijk met één hand.
  • Vanwege het ontbreken van HDR ondersteuning zijn de kleuren op het scherm fletser dan bij de Samsung S20.

Vergelijking Samsung S20 en S20 FE

Samsung Galaxy S20 Samsung Galaxy S20 FE
Schermdiagonaal 6,2 inch (15,75 centimeter) 6,5 inch (16,51 centimeter)
Beeldscherm kwaliteit Uitstekend Goed
Snelheidsklasse Uitstekend Zeer goed / Uitstekend
Batterijcapaciteit 4.000 mAh 4.500 mAh
Camerakwaliteit Uitstekend Zeer goed

Eerste indruk

Ben je benieuwd hoe de Samsung Galaxy S20 FE eruitziet? Onze vlogger Jurgen heeft de smartphone alvast voor je bekeken. In zijn video deelt hij zijn eerste indruk met je.

Scherm en formaat

Samsung Galaxy S20 vs S20 FE formaat

Samsung S20: 6,2 inch quad hd scherm, rijke kleuren

De Samsung Galaxy S20 heeft een schermdiagonaal van 6,2 inch. Hierdoor is het toestel compact, maar nog wel groot genoeg om comfortabel een film of serie op te bekijken. Het scherm heeft een quad hd resolutie. De foto's en video's die je bekijkt zijn dus haarscherp. Bovendien ondersteunt het scherm High Dynamic Range (HDR). Hierdoor zijn contrasten beter zichtbaar, waardoor de kleuren van het scherm spatten. Met een verversingssnelheid van 120 keer per seconde zien games en animaties er vloeiend uit.

Samsung S20 vs S20 FE scherm

Samsung S20 FE: groter, maar minder scherp scherm

Met een schermdiagonaal van 6,5 inch is de Samsung S20 FE bijna een centimeter groter. Het grotere scherm biedt meer ruimte voor bijvoorbeeld een film of serie, maar je bedient het toestel wel lastiger met één hand. Met een full hd resolutie is het beeldscherm aanzienlijk minder scherp dan dat van de S20. Bovendien ondersteunt het scherm van deze Fan Edition geen HDR. Kleuren ogen hierdoor wat fletser. Met de verversingssnelheid van 120 keer per seconde is het scherm wel net zo vloeiend.

Prestaties

Samsung S20 vs S20 FE rekenkracht

Samsung S20: geschikt voor de zwaarste taken

De Samsung S20 beschikt over de krachtige Exynos 990 processor en een enorm 12 GB werkgeheugen. Het toestel is hiermee geschikt voor de zwaarste taken. Je draait 3D games en zware apps zoals Photoshop zonder dat de smartphone hapert. Al je apps en bestanden bewaar je op het 128 GB opslaggeheugen. Eventueel breid je dit nog uit met een geheugenkaart. De 4.000 mAh batterij laad je razendsnel op met de meegeleverde snellader. Bij normaal gebruik kom je met deze batterij net de werk- of schooldag door.

Samsung Galaxy S20 of S20 FE prestaties

Samsung S20 FE: grotere batterij

De S20 FE beschikt over dezelfde processor als zijn grote broer. Ook met de S20 FE open je dus zware apps en games. Het 8 GB werkgeheugen is groot, maar wel iets kleiner dan dat van de S20. Het schakelen tussen verschillende zware apps kan hierdoor bijvoorbeeld iets minder snel gaan. De varianten met 5G en 256 GB opslag zijn net zo snel als de S20. Ook de S20 FE heeft een geheugenkaartlezer. De 4.500 mAh batterij van dit toestel is groot. Je komt zonder tussentijds opladen gemakkelijk de dag door.

Camera's

Samsung S20 of S20 FE camera

Samsung S20: 3 geavanceerde camera's

De Samsung Galaxy S20 is uitgerust met 3 geavanceerde camera's. Naast de 12 megapixel standaard lens, beschikt het toestel over een groothoek- en een telelens. De 12 megapixel groothoeklens heeft een grote kijkhoek, waardoor ook grote gebouwen en weidse landschappen compleet op de foto passen. De 64 megapixel telelens heeft 3x optische zoom. Dit betekent dat je tot 3 keer inzoomt zonder dat je foto aan scherpte verliest. Verder maak je met de S20 haarscherpe video's in 8K kwaliteit.

Samsung S20 of S20 FE foto's

Samsung S20 FE: nagenoeg dezelfde camera-opstelling

Voor Samsung is een goede camerakwaliteit één van de pijlers van de S20 serie. Met de S20 FE lever je daarom ook nauwelijks in op camerakwaliteit. Het instapmodel uit de S20 serie heeft dezelfde standaard camera en groothoeklens. Verder schiet je video's in 8K kwaliteit. De telelens heeft, net als die van de S20, 3x optische zoom. Deze lens heeft met zijn 8 megapixels wel een iets lagere resolutie. Dit merk je alleen pas wanneer je een foto op posterformaat afdrukt.

Conclusie

Zowel de Samsung S20 als de S20 FE zijn goede smartphones. De S20 biedt op alle gebieden wel net een stap extra. Zo is het quad hd scherm scherper en kleurrijker dan dat van de S20 FE. De verschillen op het gebied van camera's en kracht zijn minder groot, maar wel aanwezig. De S20 FE stelt daar een grotere batterij tegenover, waardoor je minder vaak hoeft op te laden. Verder is de Fan Edition een slag groter, waardoor je hem moeilijker met één hand bedient.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen