The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Vergelijk scheerapparaten met roterende kop en scheerapparaten met scheerblad

In dit artikel bekijken we de verschillen tussen de scheerapparaten met een kopsysteem en scheerapparaten met een bladsysteem. Vooral Philips scheerapparaten gebruiken een kopsysteem met 3 scheermesjes, terwijl bijvoorbeeld Braun vaak een bladsysteem heeft met verschillende snijbladen en een middentrimmer. Als voorbeeld in de vergelijking hieronder gebruiken we dan ook de merken Philips en Braun.

Belangrijkste verschillen tussen Philips en Braun scheerapparaten

Philips scheerapparaten Braun scheerapparaten
Scheersysteem Kopsysteem Bladsysteem
Aantal scheerelementen 3 roterende messen 2 scheerfolies met 1 of 2 vibrerende middentrimmers
Scheerbeweging Draaiende scheerbeweging Op en neergaande scheerbeweging
Type accessoires Losse scheeraccessoires Losse en vaste scheeraccessoires
Vervanging scheerkop na 24 maanden 18 maanden

Scheersysteem

Philips kopsysteem

Kopsysteem met 3 ronddraaiende scheermesjes

De meeste scheerapparaten van Philips maken gebruik van een kopsysteem met 3 ronddraaiende scheermesjes. De scheermesjes hebben verschillende gaatjes en gleufjes om haartjes op te liften en af te scheren.

Braun bladsysteem

Bladsysteem met scheerfolies en vibrerende middentrimmer

De meeste scheerapparaten van Braun beschikken over een bladsysteem dat bestaat uit 2 of 3 scheerfolies en een vibrerende middentrimmer. De middentrimmer tilt de haartjes op en brengt ze langs de verschillende scheerfolies.

Scheerbeweging

Scheerbeweging bladsysteem philips

Draaiende scheerbeweging

Met een kopsysteem draai je het scheerapparaat in kleine rondjes over je gezicht. Hierdoor scheer je alle haartjes af, ongeacht in welke richting ze groeien. Hoe goed het scheerapparaat van Philips scheert hangt af van de serie die je aanschaft. Hoe hoger de series is, hoe geavanceerder het scheerapparaat is. Met een Series 3000 ga je waarschijnlijk meerdere keren over dezelfde plek, terwijl je met een Series 9000 maar één keer over de plek hoeft.

Scheerbeweging bladsysteem braun

Op en neergaande scheerbeweging

Om je glad te scheren met een bladsysteem beweeg je het scheerapparaat in een rechte lijn op en neer. Deze beweging is vergelijkbaar met de beweging die je maakt met een traditioneel scheermes. Hoe goed het scheerapparaat van Braun scheert hangt af van de serie die je aanschaft. Zo scheert een Series 3 minder glad dan een Series 9, waardoor je met de Series 3 vaker over hetzelfde plekje moet dan met de Series 9.

Accessoires

Philips scheeraccessoires

Losse scheer accessoires

Om jouw scheerset compleet te maken, zijn er verschillende accessoires te verkrijgen. Philips heeft verschillende opzetstukken, zoals een precisietrimmer, baardtrimmer en neustrimmer. Je gebruikt deze opzetstukken door de scheerkop met het opzetstuk te verwisselen. Daarnaast beschikken een aantal scheerapparaten van Philips over een opbergetui of een reinigingsstation.

Braun scheeraccessoires

Losse en vaste scheer accessoires

Ook bij de scheerapparaten van Braun zitten verschillende accessoires om de set compleet te maken. Waar je bij Philips een precisietrimmer op de scheerkop klikt, beschikt Braun meestal over een uitschuifbare of uitklapbare precisietrimmer. Je hebt dus geen extra opzetstukken nodig. Een enkeling heeft ook opzetkammen om je baard te trimmen. Daarnaast beschikken een aantal scheerapparaten van Braun over een opbergetui of een reinigingsstation.

Vervangen scheerkop

Philips scheermesjes

Om de 24 maanden

Om hygiënisch en optimaal te scheren is het bij een scheerapparaat van Philips van belang dat je de scheermesjes na 24 maanden vervangt. Bij de meeste scheerapparaten van Philips vervang alleen de scheermesjes, ook wel scheerhoofden genoemd. Bij de modellen uit de Series 7000 kies je zelf of je alleen de scheermesjes of de gehele scheerunit wil vervangen.

Braun scheermes

Om de 18 maanden

Bij de scheerapparaten van Braun gaat de scheerkop iets minder lang mee dan bij de scheerapparaten van Philips. Om optimaal en hygiënisch te scheren dien je het scheerblad na 18 maanden te vervangen. Bij alle scheerapparaten van Braun vervang je de gehele cassette, bestaande uit een scheerblad en een messenblok.

Conclusie

Het grootste verschil tussen de scheerapparaten van Braun en Philips is het scheersysteem en de scheertechniek. Braun heeft een bladsysteem en beweeg je van boven naar beneden. Philips heeft een kopsysteem met ronddraaiende mesjes die je in kleine cirkels over je gezicht beweegt. Of je een scheerapparaat van Philips of van Braun nodig hebt, hangt er dus van af of je liever een ronde scheerbeweging of een op en neergaande scheerbeweging maakt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Kevin
Artikel van:
Kevin Scheerapparaat specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen