The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Het verschil tussen ip-camera’s met en zonder abonnement

Met een ip-camera bewaak je ruimtes in je huis of kantoor. Via de bijbehorende smartphone app kijk je live mee met de camera. Om beelden op te slaan heb je in feite 2 mogelijkheden. Je kiest voor een cloudabonnement of een methode om beelden lokaal op te slaan. In dit artikel vertellen we je wat de verschillen zijn.

In het kort

Ip camera's met abonnement Ip-camera's zonder abonnement
Camerabeelden terugkijken In de cloud Via een geheugenkaart of basisstation (intern geheugen)
Kosten Maandelijkse kosten tussen €5,- en €30,- Eenmalige investering vanaf €10,-
Maximaal geheugen Tussen 1 en 30 dagen online terugkijken Tussen 7 en 30 dagen terugkijken

De camerabeelden terugkijken

Beelden in de cloud terugkijken

In de cloud

Een cloud ip-camera stuurt de opgenomen beelden draadloos naar een online cloud. Je bekijkt oude beelden in de app en slaat ze op via een dienst van de fabrikant of bekende servers als Google Drive of Dropbox. Zo heb je altijd toegang tot de opnames van jouw ip-camera, zolang je maar een internetverbinding hebt.

Beelden van je geheugenkaart terugkijken

Lokale opslag

Ip-camera's met lokale opslag hebben ruimte voor een geheugenkaart of beschikken over een basisstation met intern geheugen. Omdat je beelden lokaal opslaat, hoef je geen kabels van je pc of NAS op de camera aan te sluiten. Ook bij deze camera's bekijk je oude beelden in de app, maar je kunt ze ook regelmatig op je computer zetten.

De kosten

Camera met maandelijkse abonnementskosten

Maandelijks betalen

Per fabrikant met cloudopslag verschilt de periode die je gratis terugkijkt, variërend van 7 dagen tot slechts enkele uren. Om beelden langer te bekijken in de cloud, betaal je een maandelijks bedrag. Je sluit dan een abonnement af, wat tussen de €5,- en €30,- per maand kost. Soms loopt dit bedrag op als je meerdere camera's aanschaft. Een jaarabonnement is vaak ongeveer 10 keer de maandprijs.

Camera met eenmalige kosten

Eenmalige investering

In de meeste ip-camera’s met een sd ingang past een geheugenkaartje van 32 GB. Deze geheugenkaarten kosten tussen de €10,- en €30,-. Als dit kaartje vol is, overschrijft hij oude beelden met nieuw materiaal. Sommige beveiligingscamera's hebben een basisstation met ingebouwd geheugen of een meegeleverde geheugenkaart. Bij deze camera's betaal je geen extra kosten om beelden op te slaan.

Het maximale geheugen

Camera met een maand cloudgeheugen

Een maand online terugkijken

Afhankelijk van je gekozen abonnement kijk je met een maandabonnement op een cloudservice meestal 30 dagen online terug. De opslag van de camerabeelden is dus altijd tijdelijk. Als je liever de beelden van een langere periode bewaart, moet je deze lokaal opslaan. Download de beelden uit de cloud en bewaar ze op je laptop of harde schijf.

Camera met lokale opslag

Tussen 7 en 30 dagen terugkijken

Met een geheugenkaart van 32 GB kijk je de camerabeelden van ongeveer 15 dagen terug. Bij een basisstations met 64 GB intern geheugen is dit ongeveer 30 dagen. Omdat de beelden hierna overschreven worden door nieuw materiaal, is het handig om ze regelmatig op te slaan. Download beelden in de app of zet ze op je harde schijf.

Conclusie

Met beide soorten ip-camera’s bewaar je camerabeelden voor een bepaalde periode. Bij een ip-camera met cloudopslag sla je meestal van een langere periode beelden op. Je hoeft ze hierdoor minder vaak te downloaden. Hier staat tegenover dat je voor een ip-camera met lokale opslag slechts één keer kosten maakt. Als je geen maandelijkse kosten wilt, kies je voor een camera met intern geheugen of een sd kaartslot.

Heb je enige technische kennis of verbind je beelden om privacyredenen liever niet met het internet? Dan kan je de beelden ook direct op je NAS of pc opslaan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen