The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Wat is het verschil tussen butaan- en propaangas?

Bij terrasverwarmers en barbecues die op gas werken, gebruik je butaan- of propaangas. Welk type gas je nodig hebt, hangt af van het product en de gasdrukregelaar die je gebruikt. Een aantal heaters en barbecues werken alleen op één van de 2 soorten gas, maar bij sommige is het mogelijk om beide soorten aan te sluiten. Wij leggen aan je uit welk type gas je nodig hebt.

Vergelijking propaangas en butaangas

Propaangas Butaangas
Gasdrukregelaar Propaan of butaan/propaan Butaan of butaan/propaan
Te gebruiken tot een temperatuur van -42 graden Celsius 0 graden Celsius
Gebruiken tijdens maanden Zomer en winter Zomer
Geschikt voor Terrasverwarmers en gasbarbecues Terrasverwarmers en gasbarbecues
Kosten Duurder dan butaangas Goedkoper dan propaangas

Gebruik in de zomer of winter

Winter barbecue

Propaangas in de zomer en winter

Wil je jouw terrasverwarmer of barbecue in de winter gebruiken, dan heb je propaangas nodig. Propaangas kan je namelijk gebruikten tot een buitentemperatuur van -42 graden Celsius. Nu is de kans klein dat het in de winter zo koud is, maar zo weet je zeker dat je jouw barbecue of terrasverwarmer ook gebruikt als het buiten vriest.

Terrasverwarmer overkapping

Butaangas in de zomer

Wil je jouw barbecue alleen gebruiken tijdens de warme maanden, dan is butaangas een prima keuze. Butaangas gebruik je bij een temperatuur tot 0 graden Celsius, waardoor je het ook prima in de herfst en lente gebruikt. Heb je een barbecue of heater die nu op butaan werkt, maar je ook op propaangas kan gebruiken? Vervang dan de gasdrukregelaar en je sluit hem in de winter gemakkelijk aan op propaangas.

Conclusie

Gasdrukregelaar op gasfles

In principe zijn alle gas terrasverwarmers en gasbarbecues geschikt voor zowel butaan- als propaangas. Welk type gas je nodig hebt hangt dus af van de maanden waarin je de barbecue of terrasverwarmer wilt gebruiken en de gasdrukregelaar. In de handleiding van jouw gasheater of gasbarbecue staat welke gasdrukregelaar je nodig hebt. Ben je de handleiding kwijt? Kijk dan op de gasdrukregelaar. Voor butaangas staat de letter 'B' op de drukregelaar, voor propaangas een 'P' en er staat 'B/P' wanneer beide gassen mogelijk zijn.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen