The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Wat heb je nodig voor een geslaagde winterbarbecue?

Echte barbecue fanaten laten zich niet tegenhouden door kou en sneeuw. Zij barbecueën gewoon in de winter. Staat die winterbarbecue bij jou op de planning deze winter? Goede voorbereiding is het halve werk. Wij leggen aan je uit welke producten je nodig hebt voor een geslaagde winterbarbecue.

Winterbarbecue

Barbecue met deksel

Barbecue met deksel

Om te beginnen, heb je een barbecue met deksel nodig. Barbecueën in de winter doe je namelijk met de deksel gesloten. Zo houd je de warmte in de barbecue. Daarnaast moet de barbecue van dik materiaal zijn. Een kamado zoals een Big Green Egg is bijvoorbeeld geschikt, maar andere BBQ's met dikke metalen wand volstaan ook. Houd er rekening mee dat je de barbecue uit de wind plaatst. De buitentemperatuur en de wind beïnvloeden namelijk de temperatuur in de barbecue.

Rookovens

Rookovens

Wil je een heerlijke rooksmaak aan je gerechten geven? Zet dan ook de rookoven neer. Een winterbarbecue kan namelijk ook met een rookoven. Koud roken is een prima manier om extra smaak toe te voegen aan het gerecht. Zo rook je bijvoorbeeld een groot stuk vlees eerst in de rookoven voordat je hem op de barbecue legt.

Terrasverwarmer

Terrasverwarmer

Tijdens een winterbarbecue is het belangrijk dat je jezelf warm houdt. Met bevroren vingers een hamburger eten, is toch best lastig. Kleed je daarom warm aan, maar let op met loshangende sjaals in de buurt van de barbecue. Zet daarnaast een terrasverwarmer neer, zodat jij en je gasten er heel de avond warm bij staan. Zet bijvoorbeeld een flameheater neer om een gezellige sfeer te creëren of hang een elektrische plafond- of wandheater in de overkapping.

Aanmaakmiddelen

Houtskool barbecue aansteken

Het ontsteken van een houtskool barbecue kost in de winter net iets meer tijd dan in de zomer. Daarom is het belangrijk dat je de juiste aanmaakmiddelen in huis hebt. Denk hierbij niet alleen aan houtskool en aanmaakblokjes, maar ook aan een brikettenstarter. Met een brikettenstarter zorg je er namelijk voor dat de kolen sneller op temperatuur zijn. Daarnaast zorgt een brikettenstarter ervoor dat je de warme kolen gemakkelijk en veilig door de barbecue verspreidt.

Barbecue accessoires

Vlees omdraaien met BBQ gereedschap

Tijdens een winterbarbecue serveer je natuurlijk winterse gerechten. Door de kou heb je meer behoefte aan stevig voedsel zoals erwtensoep of wild. Met de juiste accessoires bereid je soepen, sauzen en groenten gewoon op de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan een barbecuepan of pizzasteen, maar ook aan barbecue gereedschap waarmee je het vlees omdraait. Met een goede springvorm bereid je zelfs een heerlijke apple crumble op de barbecue. Daar verras je jouw gasten pas echt mee.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen