The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thomas

Waarvoor dient het kartonnen plaatje in mijn magnetron?

Elke magnetron heeft binnenin een plaatje aan de zijwand. Misschien heb je dit al eens gezien. Deze afdekplaat, een soort kartonnen plaatje, heet ook wel een micaplaat. Gooi het plaatje nooit weg, want het is geen verpakkingsmateriaal. Integendeel. Het plaatje heeft een speciale coating en voorkomt kortsluiting.

Voorkomt kortsluiting

Stel, je warmt een kom tomatensoep op en dit spettert een beetje. Geen paniek. Door het plaatje in je magnetron hoef je niet bang te zijn voor kortsluiting. Het plaatje dekt de golfgeleider af; een elektronisch onderdeel dat de energie van de microgolven naar je eten stuurt. Zo komt er geen vuil of vet in de golfgeleider en krijg je geen kortsluiting. Dankzij de speciale coating kan dit plaatje tegen hoge temperaturen.

Kapot plaatje vervangen

Zit er een beschadiging op het afdekplaatje? Gebruik de magnetron dan beslist niet, want dit kan voor kortsluiting en brandgevaar zorgen. Trek daarom de stekker uit het stopcontact en koop een nieuw afdekplaatje. Je bestelt dit bij de fabrikant van je magnetron of bij een plaatselijke doe-het-zelfzaak. Houd het merk en typenummer bij de hand, zodat je het juiste afdekplaatje bestelt. Het typenummer vind je aan de binnenzijde van de deur of aan de achterkant van de magnetron.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.328 beoordelingen