The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Evany

Wat bepaalt de snelheid van een tablet?

Verschillende factoren beïnvloeden de snelheid van een tablet. De belangrijkste zijn de processor en het werkgeheugen. Zo hebben snelle tablets vaak meerdere processorkernen en veel werkgeheugen. In dit artikel lees je meer over de onderdelen die de snelheid van een tablet bepalen.

De processor

Tablets met snelle processor

Eén van de onderdelen die de snelheid van de tablet bepaalt, is de processor. Een processor heeft meerdere processorkernen, ook wel cores genoemd. De processor verdeelt taken over verschillende kernen. Hierdoor voert een processor met meer kernen zware taken efficiënter uitvoert. Snelle tablets hebben bijvoorbeeld 8 processorkernen. Achter een processor staat vaak een getal. Hoe hoger het getal achter de processor, des te nieuwer en vaak sneller de chip is. Zo is de A14 chip van Apple krachtiger en sneller dan de oudere A12 chip.

Het werkgeheugen

Werkgeheugen tablet multitasking

Je merkt de invloed van het werkgeheugen vooral als je multitaskt en schakelt tussen verschillende apps. Het werkgeheugen slaat tijdelijk bestanden op van apps die zijn geopend. Als je een andere app opent en later weer teruggaat, dan is de app nog geopend op bijvoorbeeld de pagina waarop je hem afsloot. Hoe hoger het werkgeheugen, des te meer taken de tablet tegelijkertijd kan uitvoeren zonder snelheidsverlies. Een gemiddelde tablet heeft 4 á 6 GB werkgeheugen. De snelste tablets 8 GB of 16 GB.

De versie van het besturingssysteem

Besturingssysteem tablet iPadOS

Ook al heb je de snelste tablet, het is belangrijk dat je tablet altijd de nieuwste versie van het besturingssysteem heeft. Bij tablets van bijvoorbeeld Samsung en Lenovo is dat Android. Apple iPad modellen draaien op iPadOS. Vergeet ook niet om je apps te updaten als daar een nieuwe versie van is. Houd je apparaat dus up-to-date, want alleen zo presteert de tablet optimaal.

Verschillende categorieën bij Coolblue

Gaming tablet

Bij Coolblue hebben we verschillende categorieën, waardoor je precies weet hoe snel een tablet is en waarvoor je hem gebruikt. Met een tablet die bijvoorbeeld valt onder 'Goed', doe je ook dingen die staan bij 'Matig' en 'Standaard'.

  • Matig: geschikt voor het bekijken van nieuwswebsites of je mail.
  • Standaard: je speelt hier eenvoudige spelletjes als Candy Crush en Wordfeud op.
  • Goed: je bekijkt filmpjes op YouTube en je houdt je social media bij.
  • Zeer goed: geschikt voor 3D games en multitasken.
  • Uitstekend: je gebruikt probleemloos zware apps van bijvoorbeeld Adobe voor foto- en videobewerking.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen