The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Giorgos

Wat betekent de NEN ISO 9241-3 certificering voor monitoren?

Of je nu thuis werkt of op kantoor, comfortabel en ergonomisch werken is belangrijk. Voor monitoren bestaan er bepaalde richtlijnen, zodat deze aan de normen van de Arbowet voldoen. Wat de NEN ISO 9241-3 certificering betekent, leggen wij je in dit artikel uit.

Wat zijn NEN richtlijnen?

Links zit de specialist correct, rechts niet

Ergonomisch werken is belangrijk om comfortabel je werkdag door te komen. Je wilt natuurlijk geen last krijgen van vermoeide ogen, hoofdpijn of nekklachten. Daarom heeft de Arbowet NEN richtlijnen in het leven geroepen. Voor monitoren zijn de richtlijnen NEN-ISO 9241-302 tot en met 304 en 307 belangrijk. Deze zeggen iets over de leesbaarheid van de monitor. Denk bijvoorbeeld aan verstelbaarheid, kijkafstand en beeldkwaliteit.

Wat betekent de NEN-ISO 9241-3 certificering?

Een monitor met trillingsvrije technologie en verstelbare hoogte is NEN ISO gecertificeerd

De NEN-ISO 9241-3 certificering zegt iets over de leesbaarheid van de monitor. Zo moet de monitor een stabiel beeld hebben en verstelbaar zijn in de hoogte. Ook mag er geen hinderlijke weerspiegeling optreden wanneer er licht op het scherm schijnt. Kortom, de certificering belooft een comfortabel gebruik van je monitor.

Voordelen van een NEN-ISO 9241-3 monitor

De voordelen op lange termijn dragen bij aan een gezonde werkdag

Met een NEN-ISO 9241-3 ben je verzekerd van een ergonomisch verantwoorde monitor. Wanneer je langer dan 2 uur per dag met de monitor werkt, is het belangrijk dat deze geen ongemakken veroorzaakt. Monitoren met deze certificering zijn zo getest dat ze rug- en nekklachten, hoofdpijn en vermoeide ogen voorkomen na een lange werkdag.

Conclusie

Of je nu thuis, op kantoor, of hybride werkt, comfortabel werken met een gecertificeerde monitor is belangrijk. Je voorkomt vermoeide ogen en hoofdpijn dankzij de goede leesbaarheid en nek- en rugklachten door de verstelbaarheid. De NEN ISO 9241-3 monitoren zijn vooral geschikt wanneer je langer dan 2 uur per dag met de monitor werkt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen