The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

Hoe zet ik mijn wasdroger op mijn wasmachine?

Om je wasdroger veilig op je wasmachine te zetten, heb je een tussenstuk nodig. Een tussenstuk, ook wel stapelkit, houdt de apparaten stevig op elkaar. Ook wanneer de wasdroger dieper is dan de wasmachine. Hiermee hoef je niet bang te zijn dat de droger van de wasmachine valt. In dit artikel lees je stap voor stap hoe jij een tussenstuk installeert. Het is ook mogelijk om dit door Coolblue te laten doen.

Wat heb ik nodig?

Tussenstuk met onderdelen

Om je wasdroger op je wasmachine te zetten, heb je het volgende nodig:

  • Een universeel tussenstuk met alle onderdelen uit de doos.
  • Een waterpas.
  • Iemand om te helpen tillen.

Stap 1: waterpas zetten

Waterpas zetten

Zet eerst de wasmachine op de juiste plek en zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om de apparaten te stapelen. Daarna zet je de wasmachine waterpas. Hiermee voorkom je dat je was- en droogset scheef staat en lawaai maakt. Leg de waterpas op het bovenblad van de wasmachine. Je stelt de wasautomaat door de verstelbare pootjes aan de onderkant in- of uit te draaien. Zit de luchtbel van de waterpas precies tussen de 2 streepjes in? Draai de stelmoeren van de wasmachine dan stevig aan.

Stap 2: anti-slip stroken plakken

Zodra de wasmachine waterpas staat, maak je het tussenstuk klaar om te plaatsen. Leg het tussenstuk ondersteboven en haal alle onderdelen uit de verpakking. Druk eerst de 4 witte kunststof stroken in elke hoek van de behuizing vast. Plak hier vervolgens de 4 zwarte anti-slip delen op. Draai nu het tussenstuk met de gladde kant naar boven. Vervolgens leg je dit in het midden op de wasmachine.

Stap 3: bevestigingsriem uitrollen

Pak nu de bevestigingsriem en rol deze helemaal uit. Zorg ervoor dat de hendel van de riemspanner naar de buitenkant wijst. Steek de riem door de middelste gleuf aan de rechterzijde van het tussenstuk van boven naar beneden. Trek de riem onder de wasmachine door en houd de riem recht en in het midden. Vervolgens trek je de riem van onder naar boven door de middelste gleuf aan de andere zijde van het tussenstuk. Laat de riem nu tijdelijk hangen.

Stap 4: droger plaatsen

Wasdroger op wasmachine zetten

Heeft de wasdroger 4 voetjes die volledig in de hoeken zitten? Dan is de droger stabiel genoeg en hoef je geen anti-slip stroken te plaatsen. Je zet de wasdroger direct in het midden op het tussenstuk. Let op. Zijn de voetjes van de droger niet volledig in de hoeken geplaatst? Schroef deze dan alle 4 los en plak de 4 zwarte anti-slip stroken in de hoeken van het tussenstuk. Vervolgens til je de droger in het midden op het tussenstuk. Het is handig als iemand je hierbij helpt.

Stap 5: riemspanner gebruiken

Riemspanner tussenstuk

Nu de droger op de wasmachine staat, gebruik je de riemspanner. Pak eerst de bevestigingsriem aan de linkerkant van je was- en droogset. Deze hangt nu nog los. Trek de riem over de wasmachine en droger heen en trek deze door de middelste gleuf van de riemspanner. Je spant de riem door de hendel van de riemspanner naar boven en beneden te bewegen. Doe dit net zo lang totdat de riem helemaal strak zit. Voor extra bescherming bevestig je de witte plastic kap op de riemspanner.

Let op de afmetingen

Tussenstuk wasmachine en droger

Mogelijk is je droger dieper dan je wasmachine. Dit is geen probleem. Ook drogers met een grotere diepte passen prima op een wasmachine als je een universeel tussenstuk gebruikt. Gebruik de anti-slip stroken om je wasdroger goed op z'n plaats te houden. Let er wel op dat de diepte van je wasmachine niet kleiner is dan 55 centimeter. In dit geval past er geen tussenstuk op je wasmachine en zet je de droger naast je wasautomaat.

Installatie door Coolblue

Tussenstuk met wasdroger en wasmachine

Bij aanschaf van een tussenstuk in combinatie met een wasmachine of wasdroger laat je dit door Coolblue doen. Wanneer je de installatieservice selecteert, zetten onze bezorgers de apparaten bij de bezorging op elkaar.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.352 beoordelingen