The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laszlo

Wat heb je nodig om staand te werken?

Alleen zittend werken zorgt voor lichamelijk klachten. Zeker wanneer je een slechte houding aanneemt en tussendoor weinig beweegt. Ergonomie is belangrijk en daarom is één van onze adviezen om zittend werken af te wisselen met staand werken. Er zijn verschillende opties om staand te werken. Wij geven je graag 4 opties, zodat jij optimaal staand werkt.

Zit sta bureaus

Zit sta bureau voor ergonomie

Met zit sta bureaus wissel je eenvoudig tussen zittend en staand werken. De meeste zit sta bureaus zijn namelijk elektrisch verstelbaar, waardoor je één knopje indrukt om ergonomisch te blijven werken. Deze bureaus zijn er in verschillende formaten, waardoor je ze ook voor kleinere ruimtes aanschaft. Het bureau pas je handmatig aan op jouw lengte, waardoor je altijd een goede en actieve houding aanneemt. Dit leidt tot minder lichamelijke klachten en betere prestaties.

Zit sta werkstations

Zit sta werkstations voor staand werken

Wanneer je al een bureau hebt en je het niet waard vindt om een compleet zit-sta bureau aan te schaffen, zijn er ook zit sta werkstations. Deze werkstations plaats je op je bureau, waarna je dat monitor(en) aan de monitorarm(en) bevestigt. Het werkstation stel je in op de juiste hoogte en op deze manier werk je ook staand. Je plaatst het toetsenbord en de muis op het platform. Daarnaast hebben sommige werkstations nog extra’s, zoals kabelmanagement, draadloze oplaadpunten en ruimte voor documenten of handige kantoorartikelen.

Zit sta matten

Sta matten voor ondersteuning

Met zit sta matten ondersteun je je voeten op een betere manier. Als je voor een lange tijd staat, krijg je last van je voeten. De belasting leidt uiteindelijk tot krampen, omdat de doorbloeding verslechtert. De zit sta matten zorgen voor een zachte ondergrond. Met kleine voetbewegingen krijg je een betere doorbloeding en actievere spieren. Deze matten zijn een goede toevoeging, zeker wanneer je last krijgt van je voeten en/of benen door het staan.

Polssteunen

Polssteunen voor minder belasting

Je verwacht de polssteunen misschien niet bij een artikel over staand werken, maar ze zijn weldegelijk belangrijk. Tijdens het staand werken heb je snel de neiging om naar voren te leunen en dan belast je je polsen met je lichaamsgewicht. Om de belasting van je polsen te voorkomen, leg je je polsen op de polssteunen. Hierdoor liggen je polsen altijd in een goede houding en krijg je geen pijn. Polssteunen zijn er voor zowel het toetsenbord als de muis. Wij raden het gebruik van beide steunen aan.

Verzorg een thuiswerkplek voor je medewerkers

Coolblue thuiswerkwinkel

Hoe zorg jij er als werkgever voor dat je medewerkers een goede en ergonomische thuiswerkplek hebben? Met de Coolblue Thuiswerkwinkel is de werkplek van jouw medewerkers zo ingericht. Je krijgt een afgeschermd en gepersonaliseerd thuiswerkportaal en alle producten, van kantoormeubilair tot monitoren zijn op voorraad en worden de volgende dag gratis bezorgd. Je medewerkers bestellen zelf de producten en jij krijgt maandelijks één overzichtelijke factuur.

Vraag vandaag nog een demo aan of ontdek de mogelijkheden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.210 beoordelingen