The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Megan

Wat heb je nodig voor gamen op een tablet?

Tegenwoordig speel je zonder problemen zwaardere 3D games op je tablet. Houd bij de aanschaf van een gaming tablet rekening met een paar dingen. Zo moet het toestel krachtig genoeg zijn om de apps te draaien. Daarnaast wil je natuurlijk dat het beeld zo helder mogelijk is voor de beste ervaring. Tot slot zijn er een paar onmisbare accessoires. In dit artikel geven wij tips voor de beste ervaring.

Een krachtige tablet

Als je zware 3D games wilt spelen, kies dan een tablet met een sterke processor en voldoende werkgeheugen (RAM). Dit bepaalt namelijk of de tablet de apps draait zonder haperen of vastlopen. Een tablet is geschikt voor gaming met een werkgeheugen van minimaal 8 GB.

Een helder beeldscherm

Voor een goede game ervaring is een helder en ruim beeldscherm nodig. Kies voor een tablet met ten minste een full hd beeldscherm. De grootte van het scherm is ook belangrijk. Op een klein beeldscherm zie je te weinig details. Op een beeldscherm van 11 inch of groter heb je voldoende ruimte om te gamen.

Een controller

Je speelt je games via het touchscreen van je tablet, maar dit werkt niet altijd fijn. Je speelt veel nauwkeuriger met een controller. Dit is perfect als je bijvoorbeeld graag race games speelt. Gelukkig gebruik je alle controllers met bluetooth op je tablet. Je verbindt deze gemakkelijk met je apparaat.

Andere accessoires

Verschillende accessoires zijn handig voor een fijne game-ervaring. Zo gebruik je een (draadloze) headset, waardoor je helemaal in je game opgaat. Daarnaast stoor je anderen niet met het geluid. Tot slot is een tablethoes met standaard onmisbaar. Je zet je tablet rechtop neer, waardoor je je handen vrij hebt voor het spel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen