The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is AEG ProSteam technologie?

Hou je niet van strijken, dan is een AEG wasmachine met ProSteam iets voor jou. Een ProSteam wasmachine heeft een stoomfunctie die de meeste kreukels uit je kleding haalt. Door je wasgoed glad te stomen in de trommel, ben je sneller klaar met strijken. In dit artikel lees je hoe de stoomfunctie werkt.

Wat heb ik aan ProSteam?

Minder kreukels dankzij AEG ProSteam

De ProSteam stoomfunctie zit op alle AEG wasmachines van de 7000, 8000 en 9000 serie. De stoomfunctie zorgt ervoor dat je minder strijkwerk hebt door kreukels in de stof te verminderen. Afhankelijk van de stof moet je nog wel strijken, maar je bent een stuk sneller klaar. Daarnaast fris je met de stoomfunctie kledingstukken op die na 1 dag dragen muf zijn, maar nog niet vuil. Door je wasgoed te stomen in plaats van te wassen, slijten de vezels minder snel. Hierdoor blijft je kleding langer mooi.

Hoe werkt ProSteam?

AEG ProSteam stoomfunctie

Een AEG wasmachine met ProSteam heeft een apart stoomprogramma voor katoen en synthetische stof. Dit programma zet je aan om je was te ontkreuken of om je gedragen kleding op te frissen. Wil je dat de wasmachine direct na het wassen een stoomfase toevoegt? Gebruik dan de Plus Steam knop bij je gekozen wasprogramma. Deze optie gebruik je bij een programma voor katoen, synthetische en fijne was, anti-allergie en jeans. Houd er rekening mee dat het wasprogramma hierdoor iets langer duurt.

Waar moet ik op letten?

Waslabel

Kijk altijd goed op het waslabel van je wasgoed. Staat er dat de stof niet in de droger mag? Vermijd dan ook het stoomprogramma om krimpen te voorkomen. Behalve het waslabel let je ook op het vulgewicht. De stoomfunctie werkt namelijk het beste bij een belading van maximaal 1,5 kilo. Dit is niet meer dan enkele kledingstukken. Om te voorkomen dat het wasgoed alsnog kreukt, haal je je kleding direct na afloop uit de trommel. Lees altijd goed de handleiding voor je de stoomfunctie gebruikt.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.715 beoordelingen