The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over AEG wasmachines

Wil je een AEG wasmachine kopen, dan heb je keuze uit verschillende series. Het meest uitgebreid is een wasmachine van de 9000 serie. Deze heeft de meeste technieken, waardoor je wasgoed het langst mooi blijft. Twijfel je welke serie jij wilt kopen, kijk dan op deze pagina.

9000 vs. 8000

AEG 8000 vs 9000 wasmachine

Wil je dat de stof van je wasgoed zo lang mogelijk mooi blijft, kies dan een AEG 9000 serie wasmachine. Deze wasautomaat onthardt het water met zout, waardoor je kleding zacht blijft en je was zijn kleur behoudt. De 8000 serie heeft hier geen aparte techniek voor, maar zorgt wel voor een schonere was en minder kreukels, net als de 9000 serie. In onderstaand advies lees je alles over beide series.

8000 vs. 7000

AEG 7000 vs. 8000 wasmachine

Wil je een schonere was en lagere energiekosten, kies dan voor een wasmachine van de 8000 serie of hoger. Hierbij verspreidt het wasmiddel zich gelijkmatig over je wasgoed, waardoor dit alle vezels bereikt en vlekken beter uit je kleding verdwijnen. Je wast zelfs op een lage temperatuur schoon, waardoor je energie bespaart. In onderstaand artikel lees je hoe een 8000 serie model zich van de 7000 serie onderscheidt.

7000 vs. 6000

AEG 6000 vs. 7000 wasmachine

Hou je niet van strijken, kies dan een wasmachine van de 7000 serie of hoger. Dit model heeft een stoomfunctie die kreukels vermindert, waardoor je sneller klaar bent met strijken. Ook fris je met de stoomfunctie kleding op. De 6000 serie heeft dit niet en is van alle series het minst energiezuinig. We noemen deze wasmachine daarom ook wel het instapmodel. Lees hier wat de belangrijkste verschillen tussen beide series zijn.

De technieken

AEG ProSteam stoomfunctie

AEG wasmachines beschikken over verschillende technieken voor een schoon wasresultaat. Zo zorgt ÖKOMix technologie voor een gelijkmatige verspreiding van het wasmiddel, terwijl SoftWater de stof en kleur van je wasgoed langer mooi houdt. Dit komt doordat SoftWater het water onthardt met zout. Zie je op tegen urenlang strijkwerk, dan ontkreukt ProSteam je wasgoed met stoom. Wil je zo efficiënt mogelijk de was doen, neem dan een AEG 9000 serie wasmachine. Deze beschikt over alle AEG technieken.

Specialisten reviews

Specialisten review AEG wasmachine

Om te ontdekken wat onze specialisten van de verschillende AEG wasmachines vinden, lees je de specialisten reviews door. Op basis van plus- en minpunten geven we een indruk van de geteste modellen en leggen we uit waarom we deze aanraden. Ben je benieuwd wat je van een AEG wasmachine mag verwachten? Bekijk dan de specialisten reviews om te lezen wat wij fijn of minder fijn vinden. Zo geven we bijvoorbeeld aan voor wat voor was de wasmachine geschikt is en welke functies we handig vinden, zodat jij een goed beeld kan vormen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen