The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is AEG AutoDose technologie?

Je wilt dat je kleding echt goed schoon wordt, zonder te veel wasmiddel te gebruiken. Te veel wasmiddel of wasverzachter is namelijk niet goed voor je wasgoed. Dan is AEG AutoDose technologie een uitkomst. Een AutoDose wasmachine voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe, waardoor je niets verspilt. Je kleding blijft hierdoor langer mooi. In dit artikel lees je hoe deze techniek werkt.

In het kort

  • 9 kg vulgewicht
  • 1600 toeren | Energieklasse A+++-30%
  • Bouwkwaliteit: topklasse
999,-
op voorraad
  • Met AutoDose wordt het wasmiddel automatisch gedoseerd om verspilling te voorkomen.
  • Je hebt minder strijkwerk dankzij de ProSteam stoomfunctie.
  • Zeer zuinige wasmachine met energieklasse A+++-30%.
  • De wasmachine beschikt niet over trommelverlichting voor extra zicht in het donker.

Wat heb ik aan AutoDose?

Kleding wassen met AEG AutoDose

Met het automatisch doseersysteem van AEG blijft je kleding langer als nieuw. Wanneer je de wasmiddellade vult, kan je hier zo'n 20 wasbeurten mee vooruit. Je gebruikt je eigen wasmiddel of wasverzachter. Bij elke wasbeurt voegt de wasmachine de juiste hoeveelheid toe. Zo gebruik je altijd precies genoeg zeep. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je kleding zijn kleur verliest. Groot voordeel is dus dat je langer met je wasgoed doet en dat je minder vaak wasmiddel hoeft te kopen. Dit is beter voor je portemonnee.

Hoe werkt AutoDose?

AEG AutoDose technologie

Om AutoDose te gebruiken, open je het klepje in de wasmiddellade. In het linkervakje bovenin voeg jij je vloeibare wasmiddel toe. Dit doe je tot het maximaal aangegeven niveau. Hetzelfde doe je voor je wasverzachter in het rechtervak. Kies vervolgens een programma en druk op start. De wasmachine weegt je kleding in de trommel en pakt de juiste hoeveelheid wasmiddel. De 2 handmatige vakjes onderin zijn voor wasmiddel en wasverzachter. Deze gebruik je bij het wasprogramma voor wol, zijde of outdoorkleding. Ook bij waspoeder gebruik je het onderste wasmiddelvakje.

AEG Care app

AEG Care app

Voor extra hulp tijdens het wassen, gebruik je de AEG Care app. Hiermee pas jij de AutoDose instellingen aan op jouw wasgewoonten. Ook krijg je via de app een melding wanneer je wasmiddel bijna op is.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.715 beoordelingen