The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Apple Pay is nu beschikbaar bij Coolblue!

Apple Pay is een mobiele betaaldienst van Apple. Met Apple Pay betaal je in iedere winkel gemakkelijk met je iPhone of Apple Watch. Je pinpas laat je voortaan dus lekkert huis. In dit artikel vertellen we je meer over de veiligheid van de mobiele betaaldienst van Apple en wat jij er aan hebt.

Wat is Apple Pay?

Je staat voor de kassa in de Coolblue winkel. "Wil je pinnen?" vraagt de kassamedewerker. Je opent je portemonnee om je pinpas te pakken. Tot je grote schrik zit je pas er niet in. Ongemakkelijk! Dit soort ongemakkelijke momenten zijn vanaf nu verleden tijd. Met Apple Pay betaal je voortaan met je glimlach. Je bevestigt al je aankopen bij Coolblue met Apple Pay. Het werkt hetzelfde als contactloos betalen, alleen dan zonder je pinpas. Betalen was nog nooit zo makkelijk. Benieuwd hoe het werkt? In de video hiernaast laat Jasper, onze Apple vlogger, zien hoe hij een aankoop doet met Apple Pay.

Apple Pay is in Nederland beschikbaar bij:

 • ING
 • ABN AMRO
 • Rabobank

Betaal met Apple Pay in de Coolblue winkel

Betaal met Apple Pay

Ben jij in het bezit van een iPhone of Apple Watch en doe je een aankoop bij ons in de winkel? Afrekenen was nog nooit zo makkelijk. Je houdt je iPhone of Apple Watch voor de betaalautomaat en de betaling is gepiept. Een pinpas of creditcard hoef je dus niet langer tevoorschijn te halen. Dat scheelt weer tijd. Zo ben je eerder thuis om je nieuwe aankoop uit te pakken.

Betalen met Apple Pay in de winkel, doe je met:

 • Iedere iPhone vanaf iPhone 6
 • Iedere Apple Watch

Online en in de Coolblue app betalen met Apple Pay

Naast je iPhone en Apple Watch, betaal je ook met Apple Pay op je iPad (in de Coolblue app of website) of Mac (website in Safari). Betalen met je iPad in de winkel kan dus niet. Ook niet bij een iPad met 4G. Een aankoop via onze app of via de website doe je voortaan met slechts één gebaar. Je bevestigt betalingen op iPad, MacBook Pro en MacBook Air (2018) met Touch ID. Heb je een MacBook zonder Touch ID? Dan heb je een iPhone of Apple Watch nodig om je betalingen te bevestigen.

Apple Pay op iPad en Mac is geschikt voor:

 • iPad Mini 3, 4, en 5
 • iPad Air 2 en 3
 • iPad Pro
 • iPad 2017 en nieuwer
 • MacBook Pro met Touch Bar
 • MacBook Air 2018 of later
 • Mac uit 2012 of later

De voordelen van Apple Pay

Sneller betalen in de winkel

Tenzij je een shopaholic bent, loop je niet de hele tijd met je pinpas in de hand. Dat betekent: grabbelen naar je portemonnee in een veel te volle tas, kaart eruit halen en in de betaalautomaat steken. Deze handelingen duren al snel zo'n 30 seconden. Apple Pay 5 seconden. De klanten achter je in de rij zijn dus ook nog sneller aan de beurt dankzij jou: karmapunten!

Met 1 klik online betalen

Ook online betaal je met Apple Pay. Voorheen koos je voor de gewenste betaalmethode en opende er weer een nieuw scherm etc. Apple Pay werkt veel eenvoudiger. Je kiest voor Apple Pay als betaalmethode. Vinger op de vingerafdrukscanner of even lachen naar je Face ID camera en voila: de betaling is gereed. Nadeel? We worden allemaal armer nu afrekenen zo makkelijk is.

Apple Pay is veiliger

Bij hogere bedragen dan € 25,- toets je je pincode in. Gluurt iemand over je schouder mee en steelt dezelfde persoon je pinpas? Grote kans op een geplunderde bankrekening. Bij Apple Pay is je vingerafdruk óf je glimlach je wachtwoord. Gluren naar die prachtige glimlach kan, maar deze glimlach (of vingerafdruk) is toch echt van jou. Niemand die jouw glimlach kan stelen.

Hoe veilig is Apple Pay?

Apple Pay Coolblue

Betalen met je glimlach? Klinkt makkelijk toch? Is het ook. Maar is het dan ook wel veilig? Ja, zeker. Bij de voordelen van Apple Pay noemden we dat een ander niet jouw gezicht of vingerafdruk kan faken. Een foto van jouw gezicht voor je toestel houden? Geen zorgen, dat werkt niet. Verder gebruikt Apple Pay iedere keer wanneer je een aankoop bij ons doet een device specifiek nummer en unieke transactiecode. Je kaartnummer wordt dus nooit opgeslagen op je toestel of op de servers van Apple. Betalingen blijven dus altijd privé en ook je kaartnummer wordt niet met ons gedeeld.

Dewy
Artikel van:
Dewy Apple specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen