The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

De beste instap PS4 gaming setup

Je bent van plan om een Playstation te kopen en natuurlijk wil je er zo snel mogelijk van genieten. Je begint natuurlijk met het kiezen van een Playstation, maar er komt meer bij kijken. Op deze pagina zetten wij op een rij hoe je als beginnende Playstation gamer je PS4 gaming setup compleet maakt.

PlayStation 4

PlayStation 4 console met controller.

De PlayStation 4 is de populairste console van dit moment. Daarom worden er veel exclusieve games voor uitgebracht. Of je nu het liefst online gamet tegen vrienden of gewoon in singleplayer mode speelt, met de PS4 speel je steeds de nieuwste games en alle titels die exclusief voor PlayStation worden uitgebracht. Ook stream je muziek via Spotify en bekijk je al favoriete films in full HD resolutie via Netflix of op Blu-ray. Een instap model PS4 heeft tenminste de volgende specificaties:

  • 500 gigabyte opslagcapaciteit

Games

F1 2019 op PlayStation 4 en gaming monitor.

Gek op tanks en actie in de straten van Rotterdam? Telkens weer onder de indruk van de kunsten van Ronaldo? Of ben je toch liever op ontdekkingstocht door het Wilde Westen? Welke game je voorkeur ook heeft, op je Playstation 4 Slim speel je alle populaire titels van dit moment.

Extra controllers

Controller van PlayStation 4 en F1 2019 op monitor.

De Playstation 4 ondersteunt 4 controllers, zodat je met zijn vieren tegelijk gamet. Zo speel je bijvoorbeeld Call of Duty, Rocket League of FIFA 2 tegen 2. Met een paar extra controllers ben je daarnaast zeker van extra speelplezier, ook als 1 van je controllers leeg is. Zo hoef je nooit te stoppen als 1 accu leeg is en game je lekker lang door.

Extra opslagruimte

Externe harde schijf met PlayStation 4.

Speel je veel verschillende games, dan raakt de harde schijf van je Playstation 4 al snel vol met updates en patches. Kies daarom voor je game setup een externe harde schijf om al je spellen en savegames op te slaan. Zo heb je altijd genoeg opslagcapaciteit. Een ander groot voordeel is dat je je savegames meeneemt als je gaat gamen bij je vrienden. Sluit simpelweg je externe harde schijf aan op een andere Playstation en je speelt direct verder waar je was gebleven.

Opladers voor controllers

PlayStation 4 controller in oplader stoppen.

Niks is tijdens het gamen zo vervelend als een lege controller. Met een oplader voor je controllers laad je je controller na elke game sessie weer op. Zet je controllers in de houder en ze laden vanzelf op. Bovendien hou je je controllers zo netjes bij elkaar.

Televisie

Fortnite op PlayStation 4 en televisie.

Zoek je een televisie om op te gamen, dan let je vooral op de resolutie, kleurweergave en input lag. Daardoor weet je zeker dat je games zo mooi mogelijk worden weergegeven en dat je zonder haperingen speelt. Een goede televisie voor je PlayStation heeft de volgende eigenschappen:

  • Maximaal 50ms reactietijd
  • 4K resolutie


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen