The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

De beste PS4 gaming setup voor online games

Voordat je jouw skills op PlayStation Network toonbaar maakt, is een goede gaming set up voor online games belangrijk voor je PlayStation 4. Met de juiste accessoires en overige apparatuur ben je klaar om online onveilig te maken. Op deze pagina lees je precies wat je wel en niet nodig hebt.

PlayStation 4

PlayStation 4 console

Het belangrijkste stukje van de puzzel is natuurlijk de PS4 zelf. Zonder console kom je namelijk nergens. Heb je dus nog geen PlayStation 4, dan moet je deze als eerste aanschaffen. Een goede PlayStation voor online gamen heeft de volgende eigenschappen:

  • 1 terabyte opslagruimte

Gaming headset

Gamen op PlayStation 4 met headset op.

Online gaming, daar hoort een headset bij. En dan het liefste eentje met surround sound, zodat je tenminste de geluiden vanuit de juiste invalshoeken hoort. Zo ben je je beter van je omgeving bewust en dat heb je wel nodig op de competitieve ladder van je favoriete online game. Een headset voor online gaming heeft de volgende eigenschappen:

  • Surround sound

Opladers voor controllers

Controller PlayStation in oplader plaatsen.

Niks is zo irritant als een lege controller tijdens een multiplayer ronde. Gelukkig zijn er handige opladers voor je controllers. Soms laad je met sommige opladers zelfs meerdere controllers tegelijkertijd op.

Gaming televisie

Fornite op PlayStation 4 en televisie.

Net zo onmisbaar als de PlayStation zelf is uiteraard een televisie om je games op te projecteren. Of je nu snelle games als Call of Duty of wat tragere games als Red Dead Redemption 2 speelt, een lage input lag voorkomt haperingen op het scherm. Een goede televisie is dus belangrijk voor de beste online ervaring en heeft de volgende eigenschappen:

  • Maximaal 20ms reactietijd

Gaming monitor

Gamen op PlayStation 4 en gaming monitor.

Speel je veel snelle shooters, dan wil je misschien liever een monitor. Een monitor heeft vaak een lagere input lag dan een televisie. Hierdoor zie je de acties van de knoppen die je indrukt sneller op het beeldscherm. Een goede monitor voor de PlayStation 4 heeft deze eigenschappen:

  • 24 of 27 inch schermdiagonaal
  • 60 hertz verversingssnelheid
  • 1ms reactietijd (supersnel)
  • QHD of 4K resolutie


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen