The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

De beste PS4 gaming setup voor de mooiste ervaring

De PS4 setup die wij hier bespreken is gericht op gamers die maar 1 ding willen: zo veel mogelijk genieten van alle audiovisuele pracht en praal die de nieuwste PS4 games te bieden hebben.

PlayStation 4

PlayStation 4 console met controller.

Om het maximale uit je favoriete PS4 games te halen is de keuze hier eigenlijk helemaal geen keuze. In dit geval wil je de grotere versie van de console, die vanwege zijn grotere grafische spierballen de hoofdrol pakt: de PS4 Pro. Een PlayStation 4 voor de mooiste ervaring voldoet aan de volgende eigenschappen:

  • 4K (in-game) beeldresolutie
  • PlayStation 4 Pro

Gaming headset

Vrouw met gaming headset.

Naast beeldkwaliteit speelt ook geluid een belangrijke rol bij de beste spelervaring. Het geluid en de muziek versterkt namelijk de precieze sfeer en emotie die scènes uit jouw games willen overbrengen. Daarnaast geeft goed directioneel geluid je een aardig voordeel in (online) gameplay, omdat je dan bijvoorbeeld hoort waar tegenstanders zich bevinden.Een goede PlayStation 4 headset heeft de volgende eigenschappen:

  • Surround sound

Interne harde schijf

PlayStation 4 console met interne harde schijf.

Moderne games zien er fantastisch uit, maar dit levert in de meeste gevallen aanzienlijke laadtijden op. Gelukkig is dit bij de PS4 Pro eenvoudig te verbeteren. Zo verwissel je de ingebouwde harde schijf van je PS4 relatief eenvoudig voor een SSD of een hybride schijf (SSHD). Dit levert je meer opslagcapaciteit en/of kortere laadtijden op.

Televisie

Fortnite op PlayStation 4 en televisie.

De laatste keuze is misschien ook wel een van de belangrijkste en net zo onmisbaar als de PS4 zelf. Of je nu snelle games als Call of Duty of wat tragere games als Red Dead Redemption 2 speelt, een lage input lag voorkomt haperingen op het scherm. Een hoge resolutie zorgt voor meer detail. Optimaal genieten van elk grafisch hoogstandje heeft in ieder geval een aantal eisen:

  • 4K resolutie
  • HDR ondersteuning
  • Maximaal 50ms reactietijd

Monitor

F1 2019 op PlayStation 4 en gaming monitor.

Zowel monitoren als tv's hebben hun eigen voor- en nadelen, maar heel platgeslagen is het de strijd tussen hogere beeldkwaliteit of lagere inputlag. Wat de beste ervaring is, hangt hier af van jouw gebruikssituatie en persoonlijke voorkeur. Een monitor heeft een lagere input lag dan een televisie. Zo reageer je sneller op je tegenstanders. Kies er een met de volgende eigenschappen voor een goede ervaring:

  • Minimaal 27 inch schermdiagonaal
  • 60 hertz verversingssnelheid
  • 1ms reactietijd (supernsel)
  • 4K resolutie


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.573 beoordelingen