The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

De beste Nintendo Switch gaming setup voor multiplayer games

De Nintendo is niet alleen bedoeld om altijd en overal te gamen, maar ook om dat samen te doen. Of je nou samen op de bank zit of dat je het via internet tegen elkaar opneemt, op deze pagina lees je hoe je de beste multiplayer setup voor de Nintendo Switch samenstelt.

De Nintendo Switch

De Nintendo Switch.

De Nintendo Switch is uitgebreid inzetbaar. Je hebt een handheld en console in één. Ook wanneer je samen speelt, is er genoeg te beleven. Speel samen op de bank een potje Mario Kart of neem het online tegen je concurrenten op in Super Smash Bros.

Games

Jongen en meisje in de trein op Nintendo switch.

De Nintendo Switch heeft veel spellen die je samen speelt. Je speelt ze gezellig op de bank of tegen je online concurrenten. Dit doe je ook samen onderweg, door het loskoppelen van de controllers. Om online te spelen heb je een Nintendo Switch Online abonnement nodig.

Controllers

Jongen geeft meisje Nintendo Switch controller.

De Nintendo Switch heeft verschillende soorten controllers. Je hebt de kleine Joy-Cons die standaard bij de console worden meegeleverd. Ook heb je de grotere Pro Controller. Speel je met je vrienden op de bank? Dan zijn Joy-Cons voldoende. Wil je online je concurrentie inmaken in Super Smash Bros? Dan is een Pro Controller aan te raden.

Gaming Headsets

Gamen op de Nintendo Switch in de trein met headset op.

Online gamen is op de Switch een beetje een vreemde eend in de bijt. Niet alle games hebben ingebouwde voice chat, dus dat maakt online samen spelen soms vrij lastig. Een goede gaming headset bij je Switch maakt het spelen van je games een stuk aangenamer. Het geeft beter geluid dan uit de speakers van je console of televisie. Bovendien chat je met de ingebouwde microfoon met online vrienden. De Switch ondersteunt geen Bluetooth, dus kies voor een bedrade headset.

SD kaart

Zelda: Link's Awakening spelen op de Nintendo Switch met microSD kaartje in de hoek.

Met een opslagcapaciteit van 32 gigabyte raakt je Nintendo Switch misschien al snel vol. Daarom raden we aan om een extra geheugenkaart bij je console te kopen, zodat je genoeg ruimte hebt voor al je games. Ook als je games voornamelijk fysiek koopt is dit handig. Veel games gebruiken namelijk opslagruimte voor updates en savefiles. Kies een SD kaart met tenminste de volgende specificaties:

  • micro SD
  • 100 MB/s leessnelheid
  • 128 gigabyte opslagcapaciteit of meer

Televisie

Jongen en meisje spelen Mario Kart op Nintendo Switch.

Onderweg of vanuit bed is het kleinere scherm van de Switch ideaal om even snel een spel te spelen. Maar als er in Super Smash Bros 8 spelers over het scherm rennen, vliegen en rollen, sluit je de Switch toch liever op je tv aan. Daarnaast zijn competitieve games als Smash Ultimate een stuk sneller geworden, dus het is van groot belang dat je de moves van je tegenstanders duidelijk aan ziet komen. Kies voor een televisie met de volgende eigenschappen:

  • Maximaal 50ms reactietijd
  • 4K resolutie


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.921 beoordelingen