The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

De camera van Apple iPhone 11 Pro

De videoclip van het nummer 'Lose You To Love Me' van Selena Gomez is van begin tot eind gefilmd met de camera van Apple iPhone 11 Pro. Dat toont al aan hoe goed de lenzen van Apple's nieuwste paradepaardje zijn. Maar wat zijn nu precies de functies van de camera en wat kun je ermee? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de camera van Apple iPhone 11 Pro.

3 dubbele camera

Camera's iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro is de eerste iPhone met 3 camera's op de achterkant. Het toestel beschikt over een telefotolens, een groothoeklens en een ultra groothoeklens. Daardoor heb je voor iedere situatie de geschikte lens paraat. Zo vang ik met de ultragroothoek lens tot 4x meer beeld dan met een standaard lens. Met de camera aan de voorkant maak ik foto's in 12 megapixels, in tegenstelling tot de 7 megapixels van voorganger iPhone Xs. Daardoor is de kwaliteit van selfies enorm verbeterd en zie ik meer detail. Daarbij maak ik met deze camera video's in slowmotion en is het beeld wijder dan voorheen.

Functies van de camera's

Deep Fusion Smart HDR Nachtmodus
Ultragroothoek lens Nee Ja Nee
Groothoek lens Bij minder fel licht Bij fel licht Bij slecht licht
Telefotolens Meestal Bij fel licht Bij slecht licht

Nachtmodus

Nachtmodus iPhone 11 pro

We hebben er even op moeten wachten, maar met iPhone 11 Pro maken we eindelijk gebruik van nachtmodus. Zo zijn de foto's die je in het donker maakt helderder en komen de kleuren beter uit. Deze nachtmodus staat standaard aan en iPhone 11 Pro schakelt automatisch over wanneer de camera weinig licht detecteert. Wil je nachtmodus toch liever uitzetten? Dat doe je door het nachtmodus icoon helemaal naar 'uit' te schuiven.

Ultragroothoek lens: 4 keer meer in beeld

Met iPhone 11 Pro wissel je eenvoudig tussen de telefotolens en de ultragroothoek lens. De hoeveelheid die je daarbij uitzoomt staat gelijk aan 4x optische zoom. En dat merk ik als ik het veilige kantoor verlaat om een testrondje door Rotterdam te maken. Als voorbeeld heb ik het Rotterdam Centraal Station op de foto gezet met de 3 verschillende lenzen.

Deep fusion

Apple iPhone 11 Pro deep fusion

De camera van iPhone 11 Pro beschikt ook over een nieuwe techniek, genaamd Deep Fusion. Deze techniek zorgt ervoor dat iedere pixel in jouw foto scherp is. Dit is hoe het werkt: voordat je cameraknop indrukt om een foto te maken, heeft iPhone 11 Pro al 4 extra, korte foto's gemaakt. Vervolgens, zodra je de button op je scherm indrukt, maakt iPhone een foto met langere belichting. Deep Fusion analyseert alle 24 miljoen pixels in de gemaakte foto's en zoekt daar per pixel de beste versie van. Dankzij Deep Fusion heb je dus minder ruis en scherpere details in je foto's.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.132 beoordelingen