The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Wat is Dolby Vision?

Dolby Vision is één van de beschikbare HDR formaten. Dit HDR formaat is op de bekendste streamingdiensten beschikbaar en heeft een aantal voordelen tegenover andere HDR formaten. In dit artikel leggen we uit wat Dolby Vision is en wanneer je het gebruikt.

Wat is Dolby Vision?

Wat is Dolby Vision?

Een televisie met HDR ondersteuning heeft een groter en gedetailleerder kleurbereik. Zo zie je meer kleurdetail in donkere schaduwen of lichte delen in het beeld, zoals de zon. Dolby Vision is een HDR formaat dat is ontwikkeld door Dolby om voor welk beeld dan ook de beste kleurweergave te tonen. Films en series van grote studio’s worden vaak met Dolby Vision opgenomen. Daarom bekijk je in veel bioscopen films in Dolby Vision HDR. Veel televisies ondersteunen het HDR formaat ook.

Wat zijn de voordelen van Dolby Vision?

Voordelen van Dolby Vision

Een HDR bron stuurt informatie over de beste kleur- en helderheidsinstellingen naar de tv. Dolby Vision verzendt deze informatie per beeld, in plaats van voor een hele film. Deze informatie heet dynamische metadata. Omdat iedere scène andere kleuren heeft, bekijk je zo ieder moment van een film met de beste kleurweergave. Het nieuwere Dolby Vision IQ stemt de helderheid af op het licht van je kamer. Zo hoef je zelf niet de instellingen van de tv aan te passen.

Wanneer gebruik je Dolby Vision?

Wanneer gebruik je Dolby Vision?

Dolby Vision is op veel bronnen beschikbaar. Zo stream je films en series met Dolby Vision via Apple TV, Amazon Prime Video en Netflix. Ook een Ultra HD Blu-ray speler ondersteunt Dolby Vision. Gebruik je één of meerdere van deze bronnen? Dan is een 10 bit tv met Dolby Vision een goede keuze. Zo weet je zeker dat je alle kleuren ziet zoals de regisseur het bedoeld heeft en haal je het beste uit wat je kijkt.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.047 beoordelingen