The website is in Dutch. Would you rather see it in English?Geschreven door Iris

Wat is een keukenmixer?

De belangrijkste functies van een keukenmixer zijn het kloppen, kneden en mengen van ingrediënten. Hierdoor gebruik je 'm vooral voor het maken van brooddeeg, taarten, cakes en andere baksels. Eventueel breid je de mogelijkheden uit, door te kiezen uit diverse opzetstukken.

Standaard functies van een keukenmixer

waar gebruik je een keukenmixer voor

Voor kloppen, kleden en mixen

Wanneer je vaak taarten, cakes of andere baksels maakt, komt een keukenmixer goed van pas. Met een keukenmixer kneed, klop en mix je allerlei soorten deeg en beslag. Denk bijvoorbeeld aan het kneden van taart- brood- en pizzadeeg. Of het kloppen van slagroom en eiwitten. Ook meng je verschillende ingrediënten door elkaar voor bijvoorbeeld de vulling van een taart. Vrijwel alle keukenmixers worden geleverd met een aantal basis opzetstukken, zoals een deeghaak, garde en menghaak.

Hoe breid ik de mogelijkheden uit?

keukenmixer mogelijkheden uitbreiden

Je breidt de functies van een keukenmixer uit met diverse opzetstukken. Zo zijn er opzetstukken voor het hakken, snijden en raspen van ingrediënten. Met een blender opzetstuk of sapcentrifuge opzetstuk maak je sappen en smoothies. Maar je maakt bijvoorbeeld ook verse pasta en vers gehakt. Bij sommige keukenmixers zitten er al extra opzetstukken in de doos. Uit welke opzetstukken je kiest, is afhankelijk van het merk en het model keukenmixer.

Je kiest uit opzetstukken voor:

  • Hakken, snijden en raspen
  • Smoothies en sappen maken
  • Pasta maken
  • Gehakt en worstjes maken
Iris
Artikel van:
Iris Keukenmixerspecialist

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.105 beoordelingen