The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Richard

Wat is een SSD?

Een SSD is vergelijkbaar met een harde schijf, maar dan veel sneller, energiezuiniger en meer betrouwbaar. Hierop bewaar je al je bestanden vakantiefoto's, films, games en documenten. Installeer je besturingssysteem op je SSD om je pc vele malen sneller op te starten. We leggen je via 3 vragen en antwoorden uit wat een SSD is en wat je ermee kunt.

1. Wat betekent SSD?

SSD

SSD staat voor Solid State Disk en betekent vrij vertaald 'stilstaande schijf' Een SSD bewaart data namelijk in chips. Dit in tegenstelling tot een HDD, die informatie bewaart middels een ronddraaiende schijf onder een lees- en schrijfkop.

2. Hoe werkt een SSD?

SSD

Een SSD is een chip. Net als meer onderdelen in je computer. Zoals je moederbord, werkgeheugen en processor. De specifieke functie van een SSD is de opslag van informatie, zoals je bestanden, die je ten alle tijde kan benaderen. Zoom je in op microscopisch niveau, dan zie je dat SSD's bestaan uit een netwerk van cellen. Elke cel slaat een stukje informatie op.

3. Wat kun je met een SSD en waarom wil ik er een?

SSD

Een SSD is het opslagcentrum van je computer. Daarin bewaar je alle bestanden: van het besturingssysteem tot aan je foto's. Omdat een SSD wel tot 4 keer sneller is dan een traditionele HDD, heb je niet alleen extra opslagruimte, maar ook flinke snelheid prestaties. Zo start je computer op binnen 15 seconden, laad je games vlot zodat je snel in het eerste level staat en bewerk je sneller video's, foto's en muziek.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback