The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Wat is macOS?

MacOS is het besturingssysteem van Apple Mac apparaten. Het is speciaal ontworpen voor de hardware waarop het draait. Hardware en software werken optimaal met elkaar samen, zeker na de komst van de Apple Silicon chip. De macOS interface is voor iedereen herkenbaar en wij vertellen je hier graag meer over.

Hoe gebruiksvriendelijk is macOS?

MacOS gemak

Een van de sterkste punten van macOS is de gebruiksvriendelijkheid. Zeker als je gewend bent aan Apple iPhone en Apple iPad, herken je veel van de functies. Onderaan in het Dock staan alle programma's die je vaak gebruikt, zodat je ze snel terugvindt. Kun je iets niet snel vinden? Spotlight gebruik je voor het zoeken van bestanden, maar heeft ook andere handige functies als het opzoeken van het weerbericht. In het berichtencentrum regel je snel belangrijke afspraken en andere notificaties.

Hoe werkt macOS samen met Apple producten?

Apple ecosysteem

Apple Mac werkt samen met andere Apple apparaten zoals geen enkele andere computer dat kan. Je ontgrendelt Mac simpelweg door er naartoe te lopen terwijl Apple Watch om je pols zit. Word je gebeld op jouw iPhone terwijl je werkt op je MacBook? Dan neem je de telefoon op via jouw Mac. Zo zie je ook berichtjes die binnenkomen op jouw iPhone direct op je Apple MacBook. Dit zijn enkele voordelen van het unieke Apple ecosysteem.

Het opslaan van bestanden via iCloud

iCloud opslag

Alle apps op jouw Apple MacBook staan via iCloud direct in verbinding met de apps op jouw Apple iPhone of iPad. Hierdoor vind je al jouw foto's, afspraken en notities gemakkelijk op al jouw apparaten en zijn ze altijd up-to-date. Standaard krijg je 5 gigabyte aan opslag in jouw iCloud drive. Als je meer ruimte nodig hebt, schaf je dit eenvoudig aan. Voor €0,99 of een Apple One bundel heb jij direct 50 GB iCloud opslag.

Waarin onderscheidt macOS zich?

Unieke van macOS

Mac met macOS heeft voordelen die computers en laptops met Windows of Chrome OS niet hebben. In dit artikel staan al 3 belangrijke punten. 5 andere voorbeelden zijn:

  1. De kans op virussen is bij macOS veel kleiner, waardoor je gegevens en privacy veiliger zijn.
  2. Vooraf geïnstalleerde Apple software is gratis en bevat geen proefversie. Hier werk je direct mee.
  3. macOS heeft een uitgebreide App Store met diverse apps uit meerdere categorieën.
  4. Alle programma's werken nauw samen met macOS voor meer snelheid en afstemming met elkaar.
  5. Je stuurt net zo snel een bericht in iMessage als wanneer je een route uitzoekt in Kaarten. Alle programma's werken eenvoudig.

Conclusie

macOS heeft handige functies als Spotlight en Siri die het besturingssysteem gebruiksvriendelijk maken. Het systeem voelt vertrouwd aan als je al ervaring hebt met iPhone en iPad. Daarnaast werkt macOS optimaal samen met je andere Apple apparaten. Zo ontgrendel je jouw MacBook met Apple Watch zonder überhaupt een wachtwoord in te voeren. Kan het nog eenvoudiger?

Meer weten over macOS?

Onze laptop specialist geeft je graag extra uitleg

Maak een belafspraak

  • Word gebeld door een laptop en desktop specialist
  • Krijg extra uitleg over macOS
  • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.573 beoordelingen