The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

De 5 beste weer apps voor iOS

In een regenbui terecht komen als je net naar buiten stapt: daar zit niemand op te wachten. Daarom zetten wij de beste weer-apps voor iPad en iPhone op een rijtje. Met deze apps weet je in een mum van tijd of jij je paraplu thuis kan laten of niet.

Weer

Apple iPhone iOS Weer app

Op je Apple iPhone, Apple Watch en iPad staat standaard de Weer app geïnstalleerd. Heb jij je locatievoorzieningen aan, dan laat de app automatisch het weer zien van je huidige locatie. Je ziet hoe laat de zon onder gaat en hoe het weer van de komende dagen is. Wil je weten hoe warm het is op je vakantiebestemming? Ook die locatie voeg je gemakkelijk aan de Weer app toe. De Weer app heeft een handige widget voor iPhone en iPad en gebruik je gemakkelijk op Apple Watch.

  • Prijs: gratis

Buienradar

Apple iPhone iOS Buienradar app

In één oogopslag zie je of er de komende 1,5 uur een bui aankomt in de app Buienradar. De radar stel je ook in voor motregen, sneeuw, zon, onweer of pollen. Zo weet je precies wanneer je veilig naar buiten kan zonder paraplu. In de Buienradar app vind je ook een 14-daagse weervoorspelling voor jouw huidige of ingestelde locatie. Ga je bijvoorbeeld over 2 weken op vakantie, dan weet je precies of jij je paraplu in moet pakken of thuis kan laten. Buienradar gebruik je ook op Apple Watch.

  • Prijs: gratis

Weer & Radar

Apple iPhone iOS Weer en Radar app

Naast de actuele weerinformatie geeft de Weer & Radar app je ook toegang tot uitgebreide weerberichten en ingezonden foto's van indrukwekkende weersomstandigheden. In de app zie je op de minuut af hoe laat de zon opkomt en weer ondergaat. Heb je hooikoorts? Weer & Radar geeft je stuifmeelinfo. Daarmee zie je wanneer welke pollen er in de lucht zijn. Handig om in de gaten te houden in de aanloop naar het voorjaar.

  • Prijs: gratis

Weeronline - weer & radar

Apple iPhone iOS Weeronline app

Soms heb je van die dagen dat je naar buiten kijkt en gewoon niet weet wat je aan moet. Is het nu warm of koud? De Weeronline app helpt je een handje. "Het is zonnig en droog. Trek een warme jas aan en ga lekker naar buiten als je kunt." of "Regenjas aan, tot zeker 17:00 uur krijg je met buien te maken." De Weeronline app geeft je inzicht in het weer voor de komende 48 uur, maar ook voor de komende 2 weken. De app beoordeelt ook of het weer geschikt is om een rondje te gaan hardlopen, te barbecuen of naar het strand te gaan.

  • Prijs: gratis

CARROT Weather

Apple iPhone iOS CARROT Weather app

Als ironie jouw moedertaal is, ga dan voor de CARROT Weather app. De app is vormgegeven met illustraties en grafiekjes. Bij het openen van de app word je begroet door een Engelstalige robotstem met een ironische tekst. De app geeft je ook toelichting bij het weer of een voorspelling van wanneer de regen stopt. Geheel in ironische stijl. "De zware regen stopt over 45 minuten. Je kan dus stoppen je geliefden op een reddingsvlot te laden." Je legt wel wat neer voor deze app, maar daar krijg je dus wel echt wat leuks voor terug.

  • Prijs: €5,49


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen