The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Welk formaat vriezer past in mijn huis?

Het belangrijkste bij het kiezen van een vriezer is dat je weet waar hij komt te staan. Zorg dat je zeker weet dat de vriezer in zowel de hoogte, diepte als breedte past. Denk ook aan het overhouden van ruimte voor ventilatie.

Bezorging vriezers

Momenteel bezorgen we je product alleen tot nét over de drempel van je huis. We kunnen je product dus niet op de gewenste plek verderop in huis zetten of aansluiten. Het verpakkingsmateriaal nemen we wél mee. Net als je oude product, als deze klaar staat bij de drempel.

Stap 1: bepaal waar de vriezer komt te staan

Vriezers

Het meest belangrijk voor het bepalen van het formaat van de vriezer is de plek waar hij komt te staan. Wanneer je een kleinere ruimte hebt tussen het aanrecht en de muur, past bijvoorbeeld een vrieskist niet.

Stap 2: meet de breedte

Breedte vriezers

Meet de breedte van de plek waar de vriezer komt te staan. Heb je een laminaten of houten vloer? Houd dan rekening met de plint en meet deze niet mee. De vriezer moet waterpas staan en wanneer hij op een plint staat is dit niet het geval. Houd ook rekening met een eventuele schuine muur.

Stap 3: meet de hoogte

Hoogte vriezers

Meet de hoogte van de plek waar de vriezer komt te staan. Wanneer er niets boven de vriezer hangt, bepaal je zelf welke hoogte je fijn vindt. Komt de vriezer onder een keukenkastje? Houd voor de zekerheid iets van ruimte over, zodat je de vriezer er eenvoudig onder plaatst.

Stap 4: meet de diepte

Diepte vriezers

Het mooiste is wanneer de vriezer even diep is als het aanrecht. Meet daarom weer voor de plint tot de voorkant van het aanrecht. Zorg dat je de rolmaat goed strak houdt om een verkeerde maat te voorkomen.

Stap 5: houd wat ruimte over

Ruimte vriezers

Zoals al eerder bij het meten van de hoogte werd gezegd: houd wat ruimte over. Dit geldt eigenlijk voor alle kanten van de vriezer. Ook aan de achterkant is het belangrijk dat er wat ruimte overblijft. Hier bevindt zich de ventilatie en om de vriezer goed te laten werken, moet deze lucht kunnen doorstromen. De afstand die aan de achterzijde wordt aangeraden is tussen 5 en 10 centimeter.

Stap 6: zorg dat de deur vrij kan draaien

Deur vriezers

Het is misschien niet iets waar je gelijk aan denkt bij het meten, maar houd rekening met het openen van de deur. Er is niets vervelender dan na het plaatsen van de vriezer erachter te komen dat de deur tegen het keukeneiland aanbotst. Of je genoeg omgevingsruimte hebt, is eenvoudig uit te rekenen. De diepte met de deur open is de diepte van de vriezer + de breedte.

Stap 7: loop het pad van de voordeur naar de keuken

Gang vriezer

Het is niet alleen belangrijk dat de vriezer in de keuken past, maar ook dat hij bezorgd kan worden. Past de vriezer door je voordeur? Wanneer de vriezer niet op de begane grond geplaatst wordt, raden we je ook aan om het trapgat te meten. Zo voorkom je dat je tijdens de bezorging voor verrassingen komt te staan.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.854 beoordelingen