The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door David

Hoe kies je de juiste hdmi kabel?

Hdmi is één van de meest voorkomende aansluitingen op een elektronisch apparaat. Grote kans dus dat je vroeg of laat ook een hdmi kabel nodig hebt. Welk type kabel je dan het beste kiest, dat lees je hier.

Hoe lang moet de hdmi kabel zijn?

Hoe lang moet je kabel zijn?

Wil je apparaten over een kortere afstand (minder dan 7,5 meter) met elkaar verbinden via een hdmi kabel?

Dan hoef je niet op zoek naar een speciaal type hdmi kabel. Er zal geen signaalverlies optreden en alle functies (zoals ARC, 4K en 3D) worden zonder problemen doorgegeven.

Wil je apparaten over een langere afstand (meer dan 7,5 meter) met elkaar verbinden via een hdmi kabel?

Dan kan er kwaliteitsverlies van het signaal optreden. Hierdoor kan je bijvoorbeeld last hebben van een knipperend beeld. De oplossing is dan een signaalversterker (ook wel repeater genoemd) of een actieve kabel. Signaalversterkers en actieve kabels hebben een aparte stroombron nodig. Ga bij verbindingen over langere afstand ook voor een hdmi kabel van in ieder geval 'Standaard' bouwkwaliteit. Dit is een optie in onze Keuzehulp. Let op: Bij afstanden boven de 30 meter kan er ook kwaliteitsverlies optreden bij hdmi kabels die actief zijn of een signaalversterker gebruiken.

Is er voldoende ruimte om de hdmi kabel goed aan te sluiten?

HDMI kabel voldoende ruimte?

Staat je tv, blu-ray speler, soundbar of game console dicht tegen de muur aan, dan kan het soms lastig zijn om de hdmi kabel goed aan te sluiten. De oplossing is dan een hdmi kabel met een flexibele swivel-connector. Een dure term voor een kabel waarbij de aansluiting in een hoek draait, zodat je ook op krappe plekken makkelijk je apparaat aansluit.

Wil je een internetverbinding via hdmi laten lopen?

Internetverbinding via HDMI

Behalve beeld en geluid, kun je ook een internetsignaal via de hdmi kabel laten lopen. Deze kabel moet dan wel Ethernet-ondersteuning bieden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een smart tv hebt, een home cinema systeem met internetondersteuning of een laptop zonder ethernetpoort. De maximale ethernetsnelheid via hdmi is 100Mbit/s.

Maak je keuze

Tijd om een keuze te maken. Via de knop hieronder vind je al onze hdmi kabels terug. Gebruik de Keuzehulp om de voor jou perfecte hdmi kabel te vinden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
David
Artikel van:
David Monitoren specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.212 beoordelingen