The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Marijn

Welke vaatwasser past in een IKEA keuken?

Je hebt een nieuwe vaatwasser nodig voor in je IKEA keuken. Hiervoor is het belangrijk dat je nishoogte van jouw IKEA keuken weet en welk type IKEA keuken je hebt: METOD of FAKTUM. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de juiste vaatwasser kiest voor in je nieuwe of bestaande IKEA keuken.

Inbouw vaatwasser voor je IKEA keuken kiezen

Vaatwasser IKEA

Niet elke inbouw vaatwasser past in een IKEA keuken. Om het juiste model te kiezen, let je op de volgende zaken:

  • Kies een volledig geintegreerde vaatwasser
  • Wat is de nishoogte van je keuken?
  • Heb je een METOD of FAKTUM keuken?

Kies een volledig geïntegreerde vaatwasser

Kies volledig geïntegreerd

In een IKEA keuken passen alleen volledig geïntegreerde inbouw vaatwassers. Je hebt hiervoor een frontpaneel nodig. Bij dit type model zit het bedieningspaneel aan de binnenzijde. Hierdoor vormt de vaatwasser één geheel met de rest van je keukendesign.

Wat is de nishoogte van je keuken?

Nismaten opmeten

De nishoogte is belangrijk om te weten of je vaatwasser in je IKEA keuken past. De nis is de ruimte waarin de vaatwasser zit. Met een rolmaat meet je de hoogte vanaf de onderkant tot de bovenkant van de nis.

Heb je een METOD of FAKTUM keuken?

METOD keukensysteem

Frontpaneel van 80 centimeter

De hoogte van het frontpaneel toont aan welk IKEA keukensysteem je hebt. Meet de hoogte van het frontpaneel: alleen het deel dat eruitziet als de rest van je keuken. Is het paneel 80 centimeter hoog? Dan heb je een IKEA METOD keuken. Kies een vaatwasser die geschikt is voor een IKEA METOD keuken en waarvan de nishoogte overeenkomt met de nishoogte van jouw nis.

FAKTUM keukensysteem

Frontpaneel van 70 centimeter

Is jouw frontpaneel geen 80, maar 70 centimeter hoog? Dan heb je een IKEA FAKTUM keukensysteem. Je hebt de keuken vóór juni 2014 aangeschaft. Kies een vaatwasser die geschikt is voor een IKEA FAKTUM keuken en waarvan de hoogte overeenkomt met de hoogte van jouw nis. Als je met beide criteria rekening houdt, kies je altijd een vaatwasser die past in je IKEA keuken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.791 beoordelingen