The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Francis

Welke vaatwasser past in een IKEA keuken?

Je hebt een nieuwe vaatwasser nodig voor in je IKEA keuken. Bij het uitkiezen van een nieuw model moet je weten hoe hoog de nis in jouw IKEA keuken is en welk type IKEA keuken je hebt: METOD of FAKTUM. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je de juiste vaatwasser kiest voor in je nieuwe of bestaande IKEA keuken.

Stap 1: meet de nishoogte op

nishoogte vaatwasser

Om zeker te weten dat je vaatwasser past, is het noodzakelijk om te kijken naar de hoogte van de nis. De nis is de ruimte waarin de vaatwasser moet passen. Met een rolmaat meet je de hoogte vanaf de onderkant tot de bovenkant van de nis. Zodra je de nishoogte hebt opgemeten, weet je hoe hoog jouw nieuwe vaatwasser moet zijn.

Stap 2: meet je frontpaneel op

METOD keukensysteem

Frontpaneel van 80 centimeter

De hoogte van het frontpaneel toont aan welk IKEA keukensysteem je hebt. Meet de hoogte van het frontpaneel: alleen het deel dat eruitziet als de rest van je keuken. Is het paneel 80 centimeter hoog? Dan heb je een IKEA METOD keuken. Kies een vaatwasser die geschikt is voor een IKEA METOD keuken en waarvan de nishoogte overeenkomt met de nishoogte van jouw nis.

IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.

FAKTUM keukensysteem

Frontpaneel van 70 centimeter

Is jouw frontpaneel geen 80, maar 70 centimeter hoog? Dan heb je een IKEA FAKTUM keukensysteem. Je hebt de keuken vóór juni 2014 aangeschaft. Kies een vaatwasser die geschikt is voor een IKEA FAKTUM keuken en waarvan de hoogte overeenkomt met de hoogte van jouw nis. Als je met beide criteria rekening houdt, kies je altijd een vaatwasser die past in je IKEA keuken.

Bepaal je nismaten met onze vaatwasserspecialist

Het opmeten van je nismaten moet zorgvuldig gebeuren, zodat je een vaatwasser bestelt die precies in je keuken past. Via een videogesprek kan onze specialist je op de beste manier helpen bij het opmeten van je keuken.

Videobellen met een vaatwasserspecialist

  • Onze vaatwasserspecialist belt je meteen op
  • Krijg persoonlijk advies op basis van jouw wensen
  • Snel en efficiënt geholpen via een videogesprek
Coolblue specialist


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.666 beoordelingen