The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over inbouw vaatwassers

Wanneer je op zoek bent naar een inbouw vaatwasser, is het belangrijk om met verschillende dingen rekening te houden. Zo moet je rekening houden met de plek waar je hem wilt plaatsen en in hoeverre je hem weg wilt werken in jouw keuken. Op deze pagina worden de belangrijkste keuzes uitgelegd zodat je eenvoudig de beste inbouw vaatwasser voor jou vindt.

Type inbouw vaatwassers

Vaatwasser in een keuken

Welk type inbouw vaatwasser je nodig hebt, hangt af van je huidige vaatwasser en keuken. Wil je dat je vaatwasser mooi opgaat in de rest van je keukendesign? Kies dan voor een geïntegreerd model. Je hebt hier wel een frontpaneel voor nodig. Heb je geen keukenpaneel? Dan is een onderbouw vaatwasser een goed keuze.

Nismaten

nismaten opmeten

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf van een inbouw vaatwasser zijn de maten van je nis en het frontpaneel. Zo weet je zeker dat het apparaat in je keuken past. Op de productpagina zie je welke nismaten de vaatwasser nodig heeft. Meet je nis tot de milimeter nauwkeurig op. Heb je een IKEA keuken? Lees dan ons artikel om te zien welke modellen in jouw keuken passen.

Geluid

Vaatwasser met een symbool voor geluid

Wil je geen geluidsoverlast tijdens het afwassen? Een vaatwasser met een geluidsniveau van 43 decibel of lager is stil. Je hoort bijna niet dat het apparaat aan staat. Vaak hebben niet stille vaatwassers een speciaal nachtprogramma met een laag geluidsniveau, zodat je rustig doorslaapt.

Energieverbruik

Energielabel

De meeste vaatwassers hebben energieklasse E. Wil je een extra zuinige vaatwasser? Ga dan voor een model met energieklasse D of hoger. De vaatwassers in deze klasse hebben meestal een laag geluidsniveau en zorgen dat je vaat extra droog is na het programma.

Extra functies

Besteklade

Is een goed wasresultaat of een lange levensduur belangrijk voor je? Kies dan voor een vaatwasser met topklasse waskwaliteit of topklasse bouwkwaliteit. Daarnaast hebben sommige vaatwassers ook extra functies die het afwassen net iets makkelijker maken.

Inbouwservice

Coolblue'er bij een vaatwasser

Bij onze inbouwservice leveren we de vaatwasser bij je af, bouwen hem in en sluiten hem aan. Het oude model bouwen we uit en nemen die gelijk mee, net zoals het verpakkingsmateriaal van je nieuwe vaatwasser. Je kiest voor deze optie op de productpagina of in je winkelmand.

Zelf inbouwen

Installatie

Ben jij een handige harry en wil je je vaatwasser het liefste zelf installeren? Dan is het wel fijn dat je weet welk gereedschap je nodig hebt en hoe je je vaatwasser inbouwt, uitbouwt en aansluit. In onze artikelen helpen we je graag zodat jij zonder moeite zelf je vaatwasser installeert.

Onderhoud

Schoonmaken van een vaatwasser

Om te zorgen dat je vaatwasser in topconditie blijft, is het belangrijk dat je het apparaat goed onderhoudt. Dit doe je door de vaatwasser regelmatig te reinigen, te zorgen dat er geen etensresten achterblijven en het apparaat regelmatig te ontkalken.

Gebruik

Open vaatwasser

Er zijn een paar dingen die je moet weten over je nieuw inbouw vaatwasser. Zo heeft je vaatwasser altijd zout nodig. En wil je voorkomen dat je mooi glaswerk vol zit met witte strepen? In onze artikelen leggen we je uit waar je op moet letten tijdens het gebruik.

Mijn vaatwasser doet het niet goed

Glas water

Je vaatwasser droogt niet goed, etensresten blijven op je vaat of je ziet steeds een foutcode in beeld komen? Dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Je hoeft hiervoor vaak geen monteur in te schakelen. Sommige problemen zijn eenvoudig op te lossen, zodat jij weer zonder zorgen de vaat doet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.271 beoordelingen