The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marijn

Hoe vervang je het frontpaneel van een vaatwasser?

Heb je een nieuwe keuken of vervang je je inbouw vaatwasser? In dit artikel lees je stap voor stap hoe je het oude frontpaneel van je vaatwasser verwijdert en vervangt.

Frontpaneel vervangen in 3 stappen

Frontpaneel vervangen

Deze 3 stappen zijn algemeen. Het aantal stappen of de volgorde ervan kan bij jouw inbouw vaatwasser afwijken. Gebruik daarom altijd de meegeleverde handleiding en gebruik dit artikel als leidraad.

  • Stap 1. Verwijder het oude frontpaneel
  • Stap 2. Markeer de boorgaten
  • Stap 3. Bevestig het frontpaneel

Stap 1: verwijder het oude frontpaneel

Verwijderen frontpaneel

Het frontpaneel zit vast aan de binnenkant van de vaatwasserdeur met 4 schroeven, 1 op elke hoek. Draai deze schroeven voorzichtig los en sluit daarna de vaatwasserdeur. Daarna til je het frontpaneel voorzichtig eraf.

Stap 2: markeer de boorgaten

Boorgaten

Voordat je boort, teken je eerst de juiste plek voor de gaten af. Waar deze gaten komen, vind je in de montagehandleiding of op de website van de leverancier. Heb je geen handleiding? Kijk dan naar het oude frontpaneel en meet met een liniaal precies op waar deze boorgaten zitten. Let erop dat je niet te diep boort. Zo voorkom je dat je door het paneel komt.

Stap 3: bevestig je frontpaneel

Frontpaneel bevestigen

Vervolgens zet je het frontpaneel vast met schroeven aan de binnenkant van de vaatwasserdeur. In de meeste gevallen hang je het paneel aan de deur en schroef je deze vast. Controleer of het frontpaneel stevig vastzit door de vaatwasserdeur een paar keer te openen. Opent en sluit de deur volledig? Dan heb je het frontpaneel goed bevestigd.

Moeite met inbouwen?

Inbouwservice

Lukt het niet om je frontpaneel te vervangen of heb je geen tijd om in te bouwen? Kies dan voor onze inbouwservice. Voor een extra bedrag bouwen we jouw vaatwasser in en sluiten we deze aan. Je oude apparaat bouwen we uit en nemen we gelijk mee.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.412 beoordelingen