The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

5 redenen voor een nieuwe tv

Je hebt al jaren dezelfde televisie en twijfelt of deze aan vervanging toe is. Met dit artikel neem ik die twijfels graag bij je weg. Door diverse moderne ontwikkelingen hebben nieuwe tv’s een betere beeldkwaliteit, een strakker design en handige extra accessoires. Hieronder zet ik de 5 belangrijkste redenen voor een nieuwe tv op een rij.

1. Meer beeld, evenveel tv

Een 55 inch tv van nu is net zo groot als een 50 inch tv van 8 jaar geleden. De moderne technieken van een tv nemen veel minder ruimte in. Hierdoor hebben nieuwe tv’s een plat ontwerp en dunne randen. Wanneer je een oude tv vervangt voor een nieuwe met dezelfde grootte, krijg je er een groter beeld voor terug.

2. Een scherper beeld met meer kleuren

Full HD was jarenlang de standaard, maar tegenwoordig komen er steeds vaker films en series uit in 4K UHD. Deze resolutie is 4 keer scherper dan Full HD, waardoor je meer details ziet. Om optimaal van deze beeldscherpte te genieten, heb je een 4K tv nodig. Naast een hogere resolutie zijn er nog meer technieken die je kijkervaring verbeteren. Zo produceert een QLED tv een kleurvolume van 100% en zijn op een OLED tv zwarte beelden écht zwart.

3. Snelle beelden worden nog vloeiender

Oude televisies hebben meestal een verversingssnelheid van 50 Hertz. Dit betekent dat het scherm 50 plaatjes, ofwel frames, per seconde laat zien. Nieuwe televisies krijgen vaker een beeldverversing van 100 Hertz, waardoor ze 100 plaatjes per seconde tonen. Tijdens een talkshow is het verschil tussen beide verversingssnelheden niet zichtbaar, maar tijdens een actiefilm of sportwedstrijd wel. Op een 100 Hertz scherm komen snelle beelden, zoals de opslag van een tennisser, vloeiender in beeld. Dit maakt je kijkervaring extra realistisch.

4. Smart tv’s worden steeds slimmer en sneller

De kans is groot dat je met je huidige tv al over het internet surft of apps gebruikt. Dit betekent niet dat een nieuwe smart tv niets toevoegt. Moderne televisies hebben verbeterde platforms en processors. Hierdoor krijg je niet alleen toegang tot extra functies en apps, maar ze laden ook sneller. De afstandsbedieningen hebben vaak speciale knoppen voor de smart functies. Met 1 druk op de knop open je Netflix of YouTube, zodat je niet door menu’s hoeft te bladeren.

5. Meer keuze uit design en accessoires

Je maakt moderne tv’s steeds gemakkelijker een onderdeel van je interieur. Zo toont een lifestyle tv als de Samsung The Frame tv een kunstwerk als je geen tv kijkt. Philips Ambilight tv’s verlichten de muur in de kleuren van het beeld. Naast ontwerpen worden ook accessoires steeds innovatiever. Denk aan de One Connect Box, waarmee je maar 1 AV kabel op je tv aansluit. Veel afstandsbedieningen hebben spraakbesturing of geven je de controle over alle aangesloten apparaten, zoals je Blu-ray speler.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen