The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Alles over resolutie

Op deze pagina vind je een overzicht met al onze artikelen over de schermresolutie van een tv. Zo leggen we uit wat de 4K UHD resolutie is en hoe deze verschilt van Full HD. Ook vertellen we op welke manieren je 4K beelden kunt bekijken.

Wat is 4K UHD?

4K UHD

4K UHD is 4 keer scherper dan Full HD. Deze resolutie wordt langzaam de standaard voor Blu-rays en streamingdiensten. Het is nog niet precies bekend wanneer de eerste populaire tv programma's in 4K uitgezonden worden.

Wat is het verschil tussen Full HD en 4K UHD?

Verschil tussen Full HD en 4K UHD

Een Ultra HD tv geeft een scherper beeld weer dan een Full HD tv. In dit artikel vertellen we wat de termen Full HD en Ultra HD inhouden en lees je wat de verschillen tussen beide resoluties zijn.

Hoe kom ik aan 4K UHD beelden?

Hoe kom ik aan 4K UHD beelden?

Als je 4K beelden wilt bekijken, moeten zowel de tv als de beelden die je afspeelt deze resolutie ondersteunen. Momenteel is er nog een beperkt aanbod aan 4K films of series. Hier lees je waar je deze kunt vinden.

8K televisies

8K tv

Het scherm van een 8K televisie bestaat uit meer dan 33 miljoen pixels. Hierdoor is deze resolutie 4 keer scherper dan 4K UHD en 16 keer scherper dan Full HD. In oktober 2018 komt naar verluidt de eerste 8K tv van Samsung op de markt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.773 beoordelingen