The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Hoe kom ik aan 4K beelden?

Met een 4K televisie ben je klaar om haarscherpe beelden te bekijken. Het is wel belangrijk dat de beelden die je afspeelt deze resolutie ook ondersteunen. Momenteel is er redelijk veel aanbod aan 4K films of series. Op deze pagina vertellen we waar je deze kunt vinden.

Netflix

Deze video diensten bieden steeds vaker films en series in 4K aan. Denk aan populaire series als Breaking Bad. Zo zoek je bijvoorbeeld op Netflix via de zoekbalk gemakkelijk naar beschikbaar 4K materiaal. Om beelden in de hoogst resolutie te bekijken, heb je een smart tv met de ingebouwde apps nodig. Heb je dit niet, dan kun je een Chromecast Ultra op de televisie aansluiten. Bij Netflix betaal je extra abonnementskosten voor de 4K content.

YouTube

Wanneer je YouTube opent en op de 4K resolutie filtert, vind je miljoenen video's. Vergeleken met Netflix vind je hier nauwelijks films of complete series. Het 4K aanbod van YouTube bestaat vooral uit natuurvideo's, trailers en vlogs. Het voordeel is wel dat deze dienst gratis is. YouTube is een van de apps die bijna altijd beschikbaar is op smart tv's. Hierdoor is de kans groot dat je toegang hebt tot deze dienst.

Amazon Prime Video en Videoland

Netflix en YouTube zijn niet de enige diensten die 4K ondersteunen. Het aanbod van de alternatieven is alleen nog beperkt of slecht toegankelijk. Zo heb je voor Amazon Prime Video een tv met de Amazon app nodig. Deze is beschikbaar voor LG smart tv's en Samsung of Sony smart tv's van 2015 of later. Videoland biedt steeds vaker series in 4K aan, zoals Nieuwe Buren en Zwarte Tulp.

Ultra HD Blu-ray

Natuurlijk kun je ook een fysiek exemplaar van je favoriete film of serie aanschaffen. Filmmaatschappijen als 20th Century Fox en Sony geven steeds vaker UHD Blu-rays uit. Je herkent deze discs aan het UHD logo op de hoes. Houd er wel rekening mee dat je een UHD Blu-ray speler nodig hebt die deze schijven af kan spelen. Met een standaard Blu-ray speler haal je niet alles uit de optimale beeldkwaliteit van je UHD tv en Blu-ray disc.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.590 beoordelingen