The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Aan de slag met je Canon EOS 2000D

Je wilt graag een foto maken met je nieuwe Canon EOS 2000D. Je hebt alleen geen idee hoe je de camera gebruikt. Geen paniek. Dit handige stappenplan loodst je erdoorheen. Zo leer je hoe je het toestel helemaal gebruiksklaar maakt en je er voor de eerste keer mee fotografeert.

Stap 1: plaats de accu in de camera

Accu plaatsen

Meestal zit er nog een beetje spanning in de accu, waardoor je hem direct kunt gebruiken. Wil je zeker zijn van een volle accu? Laad hem voor gebruik dan eerst helemaal op. Je plaatst de accu in de camera door het klepje aan de onderkant van het toestel te openen. Op de accu zitten contactpuntjes, plaats deze op de contactpuntjes die je ook in de camera ziet. Druk de accu iets aan tot je een klik hoort.

Stap 2: schuif de geheugenkaart in de camera

Geheugenkaart plaatsen

Naast een accu heeft je camera ook een geheugenkaart nodig. Anders lukt het niet om foto's en video's te maken. De opening voor een geheugenkaart zit naast de plek waar je net de accu hebt geplaatst. Zorg ervoor dat de voorkant van de SD kaart naar de voorkant van de camera wijst. Duw het kaartje iets aan tot je zeker weet dat hij er goed in zit. Vervolgens sluit je het klepje weer.

Stap 3: plaats de lens op de camera

Lens op de camera bevestigen

Als je de camera uit de doos haalt, zit de lens er nog niet op. Haal eerst de dop van de body en leg het toestel met de opening naar beneden op tafel, zodat er geen stof in komt. Vervolgens haal je de achterste lensdop van de lens. Op zowel de lens als op de body vind je een wit puntje. Plaats de witte puntjes op elkaar en draai de onderdelen in elkaar tot je een klik hoort.

Stap 4: zet de camera in de juiste modus aan

Juiste modus selecteren

Bovenop de camera, links van het draaiwiel, vind je de aan-en-uitknop. Zet deze knop op 'on' om aan de slag te gaan met de camera. Door aan het draaiwiel te draaien, selecteer je de gewenste modus. Kies voor het gemak de automatische stand met de groene 'A+'. Deze modus is geselecteerd als het icoontje dat naast het witte streepje staat, links van het draaiwiel.

Stap 5: maak nu je eerste foto

Eerste foto maken

Nu je de camera helemaal gebruiksklaar hebt gemaakt, is het tijd om een foto te maken. De knop waarmee je een foto maakt, vind je bovenop het toestel aan de voorkant. Druk hem eerst half in om scherp te stellen. Zodra het beeld scherp is, hoor je een geluidje. Om de foto te maken, duw je de knop helemaal in. Je kijkt je opname terug door rechts van het scherm op het blauwe vierkantje, met daarin een driehoek, te klikken.

Stap 6: berg de camera goed op

Camera opbergen

Mooi, het is je gelukt om een foto te maken. Je wilt de camera opbergen. Zet het toestel eerst uit door de aan-en-uitknop op 'off' te zetten. Als je de accu in het apparaat laat zitten, blijft hij altijd wat voeding gebruiken. Haal de accu daarom altijd uit je camera als je hem niet gebruikt. Zo gaat de batterij langer mee. Berg de camera in een cameratas of -hoes veilig op.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.196 beoordelingen