The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Hoe breid je een vaste telefoon uit met een losse handset?

Het is handig om met je zakelijke telefoon of huistelefoon in meerdere ruimtes bereikbaar te zijn. Niet alle vaste telefoons zijn zomaar draadloos uit te breiden met een willekeurige losse handset. Daarom leg ik je in dit artikel uit waar je vaste telefoon aan moet voldoen om hem uit te breiden en waar je nog meer op moet letten.

Wat is een losse handset?

DECT telefoon handset uitbreiden

Een losse handset is een uitbreiding op een vaste telefoon en bestaat uit een handset en een laadstation. Bovendien heeft een losse handset geen aansluiting voor een telefoonkabel, waardoor het niet mogelijk is om hem als je basisstation te gebruiken. Daarom is het pas zinvol om een losse handset aan te schaffen als je al een telefoon hebt of gaat kopen. Heb je al een losse handset en wil je weten hoe je deze aansluit op je telefoon? Klik op de onderstaande link om naar de uitleg te gaan.

Waar moet mijn vaste telefoon aan voldoen om hem uit te breiden?

DECT telefoons draadloos uitbreiden

Zowel je huistelefoon als je handset moet GAP compatible zijn. GAP staat voor General Access Profile, wat inhoudt dat je basisstations en handsets, ongeacht het merk of type, draadloos op elkaar aansluit. Je vindt deze specificatie op de productpagina, de website van de fabrikant en in de handleiding. Vaste telefoons zijn uit te breiden tot een maximum aantal handsets, waardoor het niet mogelijk is om onbeperkt handsets toe te voegen. Deze informatie vind je op de productpagina bij 'maximum aantal handsets'.

Waar moet ik nog meer op letten als ik een uitbreiding wil?

DECT huistelefoon uitbreiden handset

Heb je gecontroleerd of jouw toestel en de nieuwe handset GAP compatible zijn? Mooi! Toch zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten. Als je bijvoorbeeld je huidige set van Gigaset uitbreidt met een losse handset van Gigaset dan is de kans groter dat je basisstation meer functies ondersteunt. Controleer dus altijd of je handset de functionaliteiten van je basisstation ondersteunt en andersom. Ondersteunt je handset nummerherkenning, maar je basisstation niet? Dan werkt de functie niet. Dit geldt voor zowel losse handsets van hetzelfde merk als voor handsets van een ander merk.

Conclusie

Wil je een extra handset toevoegen aan je vaste toestel? Controleer dan eerst of je een vaste telefoon met basisstation thuis hebt. Kijk vervolgens of je toestel GAP compatible is en tot hoeveel handsets je de telefoon maximaal uitbreidt. Is het merk van de handset anders dan van je huidige telefoon? Houd er dan rekening mee dat niet alle functies werken, omdat het basisstation misschien andere functies ondersteunt dan de losse handset en andersom.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen