The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Amber

Hoe breid ik mijn DECT telefoon uit met een losse handset?

Niet alle DECT telefoons zijn zomaar uit te breiden met een willekeurige losse handset. Daarom leg ik je in dit artikel uit waar je DECT telefoon aan moet voldoen om hem uit te breiden en waar je nog meer op moet letten.

Wat is een losse handset?

Een losse handset is een uitbreiding op een DECT telefoon en bestaat uit een handset en een laadstation. Bovendien heeft een losse handset geen aansluiting voor een telefoonkabel, waardoor het niet mogelijk is om hem als je basisstation te gebruiken. Daarom is het pas zinvol om een losse handset aan te schaffen als je al een DECT telefoon hebt of gaat kopen. Heb je al een losse handset en wil je weten hoe je deze aansluit op je DECT toestel? Klik op de onderstaande link om naar de uitleg te gaan.

Waar moet mijn DECT telefoon aan voldoen om hem uit te breiden?

Zowel je telefoon als je handset moet GAP compatible zijn. GAP staat voor General Access Profile, wat inhoudt dat je basisstations en handsets, ongeacht het merk of type, op elkaar aansluit. Je vindt deze specificatie op de productpagina, de website van de fabrikant en in de handleiding. DECT telefoons zijn uit te breiden tot een maximum aantal handsets, waardoor het niet mogelijk is om onbeperkt handsets toe te voegen. Deze informatie vind je op de productpagina bij 'maximum aantal handsets'.

Waar moet ik nog meer op letten als ik een uitbreiding wil?

Heb je gecontroleerd of het DECT toestel en de handset GAP compatible zijn? Mooi! Toch zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten. Als je bijvoorbeeld je huidige set van Gigaset uitbreidt met een losse handset van Gigaset dan is de kans groter dat je basisstation meer functies ondersteunt. Controleer dus altijd of je handset de functionaliteiten van je basisstation ondersteunt en andersom. Ondersteunt je handset nummerherkenning, maar je basisstation niet? Dan werkt de functie niet. Dit geldt voor zowel losse handsets van hetzelfde merk als voor handsets van een ander merk.

Conclusie

Wil je een extra handset toevoegen aan je DECT toestel? Controleer dan eerst of je een telefoon met basisstation thuis hebt. Kijk vervolgens of je toestel GAP compatible is en tot hoeveel handsets je de telefoon maximaal uitbreidt. Is het merk van de handset anders dan van je huidige DECT telefoon? Houd er dan rekening mee dat niet alle functies werken, omdat het basisstation misschien andere functies ondersteunt dan de losse handset en andersom.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 14.073 beoordelingen