The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe voorkom je een extra afstandsbediening voor je soundbar?

Het is fijn als je soundbar is aangesloten. Je hebt eindelijk beter geluid bij je televisie. Het is alleen minder praktisch dat je nu een extra afstandsbediening hebt om het geluid te bedienen. Hieronder lees je 3 opties hoe je afstandsbediening-stress voorkomt.

Geen extra afstandsbediening

Soundbar en subwoofer en afstandsbediening

Er zijn 2 manieren om extra afstandsbedieningen gedag te zeggen. In onderstaande alinea’s lees je stap voor stap hoe je dit kan doen.

Optie 1: bediening via eigen afstandsbediening

Optie 2: bediening via app

Optie 3: universele afstandsbediening

Optie 1: bediening via eigen afstandsbediening

Eigen afstandsbediening

Als je je soundbar (en andere apparaten) wilt bedienen via je eigen afstandsbediening van je televisie, sluit je je soundbar aan via de hdmi ARC kabel. Deze kabel is sowieso nodig om het geluid van de tv naar de soundbar te sturen. Je hebt voor deze functie een hdmi kabel van 1.4 of hoger nodig, maar bijna elke nieuwe kabel heeft dit tegenwoordig.

Optie 2: bediening via app

Soundbar via app

Sommige soundbars hebben een app waarmee je het apparaat eenvoudig bedient. Een paar bevatten ook een spraakassistent of Chromecast. De muziek, het volume en de streamingdienst kiezen doe je zo allemaal in één slimme applicatie of met je stem. Het is wel van belang dat al je apparaten in dezelfde smart home applicatie ingesteld zijn. Bijvoorbeeld allemaal in Google Home.

Optie 3: universele afstandsbediening kopen

Universele afstandbediening

Mochten de bovenstaande opties niet werken, is een universele afstandsbediening een optie. Deze programmeer je helemaal naar wens zodat je nooit meer met rondslingerende afstandsbedieningen zit.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.312 beoordelingen