The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Advies over monitoren voor foto- en videobewerking

Creatieve projecten, zoals foto- en videobewerking, hebben specifieke eisen voor de juiste monitor. Wat dacht je bijvoorbeeld van de geschikte kleurruimte. Met Adobe RGB bewerk je foto's beter dan met sRGB, maar DCI-P3 is juist weer geschikt voor videobewerking. Of wat dacht je van HDR ondersteuning. Met deze pagina's helpen we je de beste monitor voor beeldbewerking te kiezen.

Hoe kies je de juiste monitor voor beeldbewerking?

De juiste monitor kiezen met de juiste kleurweergave

Het belangrijkste bij een monitor voor beeldbewerking is de juiste kleurweergave. Het blauw van de zee moet ook echt een mengsel van marineblauw en turqoise zijn, en niet een fletse combinatie. Of je nu aan de slag gaat met foto's, video's of grafische ontwerpen, in het volgende artikel helpen wij je op weg met het maken van de juiste keuzes. Want, kies je voor een monitor met Adobe RGB of sRGB? Of welke keuze moet je maken tussen een 8-bit of 10-bit kleurdiepte?

Specificaties

Een HDR monitor toont levendige kleuren

Een monitor voor beeldbewerking heeft specifieke eisen voor de juiste ervaring. Een hoge resolutie is belangrijk voor gedetailleerd werk, maar wat dacht je van HDR ondersteuning voor extra levendige kleuren. Of een hoge helderheid, zodat je de verschillen goed ziet. In de volgende adviesartikelen leggen wij je de belangrijkste specificaties uit bij het kiezen van een monitor voor beeldbewerking.

Setups

Een OLED setup voor beeldbewerking

De juiste setup draagt bij aan een prettige ervaring tijdens het bewerken van je grafische projecten. Wat dacht je van een 4K resolutie voor gedetailleerde aanpassingen. Of een twee schermen setup, zodat je met Indesign en Photshop naast elkaar werkt. Wil je geen storende schermrand in het midden? Denk dan aan een ultrawide monitor voor een groter overzicht. In de onderstaande artikelen leggen wij je de voordelen uit van verschillende setups voor beeldbewerking.

Specialisten reviews en vergelijkingen tussen monitoren

De Philips 288E2UAE/00

Wil je meer weten over een bepaalde grafische monitor? Onze specialisten hebben verschillende modellen getest of vergeleken met andere grafische monitoren. Zo heb je altijd de juiste informatie bij de hand wanneer je een keuze wilt maken.

Hulp bij het oplossen van problemen

Kalibreren van je monitor

Werkt je grafische monitor niet zoals gewenst? Wil je bijvoorbeeld de kleurweergave of resolutie aanpassen? Of wil je de monitor handmatig kalibreren? Dan helpen wij je graag op weg. In de onderstaande adviezen helpen wij je stap voor stap.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.169 beoordelingen