The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy Fold en Z Flip

Na de Samsung Galaxy Fold bracht Samsung met de Galaxy Z Flip hun tweede vouwbare smartphone op de markt. Je kan de Z Flip niet zien als opvolger van de Fold. Het zijn namelijk ander soort toestellen. Zo gebruik je de Fold als een soort tablet, terwijl je de Z Flip gemakkelijk meeneemt wanneer je hem inklapt. In dit artikel vertellen we meer over de overeenkomsten en verschillen tussen deze toestellen.

Samsung Galaxy Fold

512 GB opslagcapaciteit | 7,3 inch quad hd scherm | Android 9.0
1.899,-
niet meer leverbaar
  • Het opengeklapte toestel heeft een groot en breed 7,3 inch quad hd scherm, waardoor je het gebruikt als tablet.
  • Dankzij het grote 12 GB werkgeheugen schakel je soepel tussen verschillende apps.
  • Je gebruikt de Fold ook wanneer de telefoon is dichtgeklapt.
  • De Fold is zwaarder dan andere smartphones, bovendien is het toestel behoorlijk dik als je het dichtklapt.

Samsung Galaxy Z Flip

256 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 10
1.419,-
op voorraad
  • Wanneer je de Z Flip dichtklapt, neem je het toestel gemakkelijk mee in je zak of tas.
  • Je klapt het toestel in een hoek van 90 graden, wat handig is bij videobellen of beeldbewerking.
  • Gebruik de hoofdcamera's in combinatie met het kleine scherm voor op het toestel om selfies van hoge kwaliteit te maken.
  • De 3.300 mAh batterij is een stuk kleiner dan die van de Galaxy Fold.

Design en scherm

Scherm verschil Samsung Galaxy Fold Flip

Fold: verticale vouw, te gebruiken als tablet

De Samsung Galaxy Fold heeft een verticale vouw. Uitgeklapt heeft het toestel een 7,3 inch quad hd scherm. Dit enorm grote scherm is behoorlijk breder en minder langwerpig dan dat van andere smartphones. Hierdoor gebruik je de telefoon als een soort tablet. Op het grote scherm is namelijk genoeg ruimte voor films, series en games. Wanneer je de telefoon inklapt, zie je een 4,6 inch full hd scherm aan de voorkant. Dit scherm is een stuk kleiner dan de behuizing van het apparaat. Je gebruikt dit scherm aan de voorkant zoals het scherm van elke andere smartphone. Het dichtgeklapte toestel is niet alleen zwaarder, maar ook dikker dan andere smartphones.

Samsung Z Flip vs Fold scherm

Z Flip: horizontale vouw, gemakkelijk mee te nemen

De Galaxy Z Flip vouw je in horizontale richting. Het uitgeklapte 6,7 inch full hd scherm heeft dezelfde verhoudingen als andere smartphones. In tegenstelling tot de Fold, kan je het scherm in een hoek van 90 graden vastzetten. Handig als je bijvoorbeeld gaat videobellen. De software is op deze stand aangepast. Zo zie je op de bovenste helft van het scherm bijvoorbeeld het beeld dat je bewerkt met de bediening op de onderste helft. Het dichtgeklapte toestel past gemakkelijk in je tas of zak. Op het kleine 1,05 inch scherm aan de voorkant bekijk je notificaties, bedien je muziek of bekijk je of je goed in beeld staat tijdens je selfie.

Prestaties

Vergelijk prestaties Samsung Fold of Flip

Fold: 12 GB werkgeheugen, 4.380 mAh batterij

De Fold heeft een krachtige Snapdragon 855 processor, waarmee je zonder problemen zware apps opent. Met het grote 12 GB werkgeheugen schakel je bovendien soepel tussen verschillende apps. Je bewaart je foto's, films en bestanden op het flinke 512 GB geheugen. Het toestel haalt energie uit een flinke 4.380 mAh batterij. Hiermee kom je de dag door zonder tussentijds opladen. De Fold is niet alleen zelf draadloos oplaadbaar, maar kan ook andere accessoires draadloos opladen. Zo voorzie je jouw Galaxy Watch van energie door hem achter op de Fold te leggen.

Samsung Z Flip prestaties

Z Flip: 8 GB werkgeheugen, 3.300 mAh batterij

De Snapdragon 855+ processor is iets krachtiger dan die van de Galaxy Fold. Het 8 GB werkgeheugen is daarentegen minder groot, maar nog steeds groot genoeg om soepel te multitasken. Op de Samsung Galaxy Z Flip heb je 256 GB opslagcapaciteit voor je foto's, apps en andere bestanden. De 3.300 mAh batterij van het toestel is niet bijzonder groot. Dat is overigens niet gek, want dankzij de vouw in het midden is er niet heel veel ruimte voor een batterij. Ook de Z Flip is draadloos oplaadbaar en is geschikt om bijvoorbeeld je smartwatch of Galaxy Buds op te laden.

Camera

Camera Samsung Fold

Fold: 6 camera's, waaronder een telelens

Het is even goed zoeken, maar de Samsung Galaxy Fold heeft 6 redelijk goede camera's verspreid over het toestel. De beste camera's zitten achter op het toestel. Naast een 12 megapixel standaard lens vind je hier een 16 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telelens. Deze telelens heeft 2x optische zoom, waardoor je voorwerpen 2 keer dichterbij haalt zonder kwaliteitsverlies. Aan de voorkant van het dichtgeklapte toestel zit een 10 megapixel selfiecamera. Ook wanneer je het toestel openklapt zie je 2 camera's om selfies mee te maken: een 10 megapixel camera en een dieptesensor. Deze zorgt voor een scherptediepte-effect in je selfies.

Samsung Galaxy Z Flip camera

Z Flip: 3 camera's, geen telelens

De Samsung Galaxy Z Flip beschikt over 3 redelijke camera's. Achter op het toestel zitten een 12 megapixel standaard camera en een 12 megapixel groothoeklens. Met deze lens zet je grote groepen en gebouwen in zijn geheel op de foto. Wanneer het toestel is dichtgeklapt, gebruik je deze 2 camera's ook om selfies te maken. In het kleine 1,05 inch scherm aan de buitenkant zie je dan of je goed op de foto staat. Zie je jezelf liever in het groot als je een selfie maakt? Gebruik dan de 10 megapixel camera die in het scherm van de opengeklapte Z Flip zit verwerkt.

Conclusie

Hoewel de Samsung Galaxy Fold en Z Flip vanwege het vouwbare scherm op elkaar lijken, zijn het verschillende toestellen. Het hangt van je eigen voorkeur af welk toestel het beste bij je past. De Fold is vanwege het grote en brede scherm te gebruiken als een kleine tablet. Bovendien heeft dit toestel in vergelijking met de Z Flip een betere batterij en een groter werkgeheugen. De Samsung Galaxy Z Flip is dichtgeklapt erg compact en dus gemakkelijk mee te nemen. Bovendien kan je het toestel voor je neerzetten in een hoek van 90 graden.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.824 beoordelingen