The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Samsung Galaxy S, A of J serie

Als je op zoekt bent naar een Samsung smartphone, dan heb je de keuze uit verschillende series. De Samsung Galaxy S modellen zijn de toptoestellen. In de Galaxy A lijn zitten zowel de middenklassers als de goedkopere toestellen (de oude J serie). Hoe hoger het nummer achter de A, hoe beter het toestel. Lees hier wat de grootste verschillen tussen de lijnen zijn.

De verschillende series

Samsung Galaxy S serie

De Samsung Galaxy S serie

In de S serie zitten de vlaggenschepen van Samsung. Hier vind je smartphones met een strak, randloos design en een luxe uitstraling. Met de uitstekende camera's maak je mooie foto's en video's. Het scherm (meestal quad hd) geeft video's haarscherp weer. Smartphones uit de S lijn hebben zoveel rekenkracht dat ze altijd soepel draaien en snel reageren. Je betaalt in deze topklasse wel de hoofdprijs voor een nieuwe telefoon.

 • Samsung S toestellen maken de beste foto's en video's.
 • De toestellen hebben een scherper scherm en beter geluid dan telefoons uit de A en J serie.
 • Deze snelle telefoons kunnen de zwaarste programma's aan.
 • Door de glazen behuizing zijn de toestellen stevig, waterdicht en draadloos oplaadbaar.
Samsung Galaxy A serie

De Samsung Galaxy A serie

In de A lijn vind je middenklassers en budgettoestellen. Hoe hoger het nummer achter de A, hoe beter het toestel. Dat was al zo bij de line-up van vorig jaar (A3 t/m A8) en is weer zo bij de nieuwe reeks (A10 t/m A80). Toestellen tot en met de A20e zijn vergelijkbaar met de oude J serie. Vanaf de A40 spreken we van de middenklassers. Al deze telefoons hebben een een kleurrijk sAMOLED scherm en meerdere camera’s. Bij elke stap omhoog wordt de telefoon iets groter en krachtiger.

 • Alle toestellen vanaf de A40 hebben een helder en scherp sAMOLED scherm.
 • Samsung A toestellen hebben goede tot zeer goede camera's.
 • In de A serie zitten smartphones met een uitstekende batterijduur.
 • Qua snelheid en rekenkracht kunnen deze toestellen niet tippen aan de S Serie.
Samsung Galaxy J serie

De Samsung Galaxy J serie

In de J lijn zitten de goedkopere toestellen. Deze smartphones hebben een eenvoudig uiterlijk en degelijke camera’s. Ze zijn daardoor altijd aantrekkelijk geprijsd. Bovendien zijn ze niet groot en passen ze dus gemakkelijk in je hand of zak. Wil je vooral bellen, internetten en zo nu en dan wat foto’s maken? Dan zit je bij deze toestellen goed. Sinds 2019 komen nieuwe budgettoestellen uit in de A lijn (als bijvoorbeeld de A10 en A20e). Op den duur zal de J serie dus ophouden te bestaan.

 • De smartphones zijn prima voor dagelijks gebruik.
 • De compacte smartphones uit de J serie passen makkelijk in je hand of zak.
 • De camera's uit de J serie zijn minder goed dan die uit de A en S serie.
 • Door minder sterke processoren en minder werkgeheugen zijn deze toestellen niet zo snel.

Conclusie

In de J serie vind je degelijke toestellen voor een lage prijs. Een telefoon uit de A serie zit qua prijs in het middensegment, met hier en daar een uitschieter wat betreft prijs en prestaties. Deze telefoons zijn ook beter qua camera, rekenkracht en behuizing. Wil je één van de allerbeste smartphones? Ga dan voor een toestel uit de S serie.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 18.116 beoordelingen