The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Samsung Galaxy S of A serie

Als je op zoek bent naar een Samsung smartphone, dan heb je de keuze uit verschillende series. De Samsung Galaxy S modellen zijn de toptoestellen. In de Galaxy A lijn zitten zowel de middenklassers als de goedkopere toestellen (de oude J serie). Hoe hoger het nummer achter de A, hoe beter het toestel. Lees hier wat de grootste verschillen tussen de lijnen zijn.

De verschillende series

Samsung Galaxy S serie

De Samsung Galaxy S serie

In de S serie zitten de vlaggenschepen van Samsung. Hier vind je smartphones met een strak, randloos design en een luxe uitstraling. Met de meerdere, uitstekende camera's maak je mooie foto's en video's. Het scherm (meestal quad hd) geeft video's haarscherp weer. Smartphones uit de S lijn hebben zoveel rekenkracht dat ze altijd soepel draaien en snel reageren. Op deze toestellen open je de zwaarste games en beeldbewerkingsprogramma's zonder haperingen. Je betaalt in deze topklasse wel de hoofdprijs voor een nieuwe smartphone.

 • Samsung S toestellen maken de beste foto's en video's.
 • De toestellen hebben een scherper scherm en beter geluid dan telefoons uit de A en J serie.
 • Deze snelle telefoons kunnen de zwaarste programma's aan.
 • Door de glazen behuizing zijn de toestellen stevig, waterdicht en draadloos oplaadbaar.
Samsung Galaxy A serie

De Samsung Galaxy A serie

In de A lijn vind je middenklassers en budgettoestellen. Hoe hoger het nummer achter de A, hoe beter het toestel. De serie uit 2019 loopt van de A10 tot de A80. De serie uit 2020 krijgt er steeds een nummertje bij: de A51 is dus de opvolger van de A50. Vanaf de A40 en A41 spreken we van de middenklassers. Bij elke stap omhoog wordt de telefoon groter en krachtiger en worden de camera's beter. De Galaxy M serie is vergelijkbaar met de A serie, maar onderscheidt zich door de grote batterijen.

 • Alle toestellen vanaf de A40 hebben een helder en scherp sAMOLED scherm.
 • Samsung A toestellen hebben goede tot zeer goede camera's.
 • In de A serie zitten smartphones met een uitstekende batterijduur.
 • Qua snelheid en rekenkracht kunnen deze toestellen niet tippen aan de S Serie.
Samsung Galaxy A10 en A20e

Instapmodellen uit de Samsung Galaxy A serie

De Samsung Galaxy A10 tot en met de A30s zijn de instapmodellen uit de A serie. Deze toestellen zijn vergelijkbaar met de voormalige J serie van Samsung. De instapmodellen hebben een eenvoudig uiterlijk, degelijke camera's en een prima batterij. Deze smartphones zijn niet krachtig en maken minder scherpe foto's. Ben je echter op zoek naar een telefoon waarmee je vooral belt, internet en af en toe een foto maakt? Dan zit je met deze toestellen goed.

 • De smartphones zijn prima voor dagelijks gebruik.
 • Met de batterij van deze toestellen kom je de dag door zonder tussentijds opladen.
 • De camera's van de instapmodellen zijn minder goed dan andere Samsung toestellen uit de A en S serie.
 • Door minder sterke processoren en minder werkgeheugen zijn deze toestellen niet zo snel.

Samsung smartphones vergelijken

samsung smartphones vergelijken

Ben je er inmiddels uit welke Samsung serie het beste bij jou past? Mooi! De keuze binnen de verschillende series is natuurlijk nog steeds groot. Om je te helpen kiezen, hebben we verschillende Samsung smartphones met elkaar vergeleken. Zo lees je bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een Samsung S20 en S20 Plus en waarom de A51 een beter toestel is dan de A41.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.049 beoordelingen