The website is in Dutch. Would you rather see it in English?Geschreven door Laurence

Wat is de beste gaming beamer?

Met een gaming beamer speel je games op het grote scherm. Op deze manier ga je helemaal op in de actie. Naast het projectieformaat beïnvloeden ook andere specificaties je game ervaring. In dit artikel lees je waar de beste gaming beamer aan moet voldoen.

Maximaal 63 milliseconden input lag

De input lag bepaalt de vertraging tussen de controller en de actie op het scherm. Een vertraging van enkele milliseconden bepaalt al het verschil tussen winnen of verliezen. Reageert het spel te laat wanneer je knoppen indrukt, dan is je tegenstander je steeds een stap voor. Kies daarom een beamer met een maximale input lag van 63 milliseconden.

Full HD resolutie of hoger

Op een projectiescherm zijn de beeldpixels groter dan op een tv. Je hebt hierdoor een hogere resolutie nodig om een scherp beeld te zien. Met een Full HD beamer weet je zeker dat details niet verloren gaan. Als je een Playstation 4 Pro of Xbox One X hebt, raad ik een beamer aan die 4K beelden weergeeft. Hiermee haal je het maximale uit de beeldkwaliteit van de nieuwste games.

Minimaal contrast van 15.000:1

Het contrast bepaalt het verschil tussen de donkerste en lichtste beelden. Met een hoog contrast van minimaal 15:000.1 weet je zeker dat de game er kleurrijk en realistisch uitziet. Tijdens donkere scènes zie je elk verschil tussen de grijstinten, waardoor geen detail je ontgaat. Zo kan de tegenstander zich niet verstoppen in de schaduw.

1.500 tot 2.500 ANSI lumen

Een beamer met een hoge lichtopbrengst projecteert heldere beelden in verlichte ruimtes. Voor gaming is hoger niet altijd beter. Als de beamerlamp te fel schijnt, wordt het contrast aangetast. Donkere beelden zijn dan donkergrijs in plaats van zwart. Kies daarom een beamer die 1.500 tot 2.500 ANSI lumen produceert. In een verduisterde ruimte levert deze lichtopbrengst een ideale balans tussen helderheid en contrast.

Lens shift of short throw

Tijdens het gamen zit je meestal recht voor het scherm. Hierdoor moet je de beamer naast je kijkpositie zetten. In dit geval is lens shift een handige functie. Hiermee verplaats je het beeld naar links of rechts. Voor kleine kamers is een short throw beamer een oplossing. De gemiddelde short throw beamer projecteert een 100 inch beeldformaat op 1 meter afstand. Zo zet je de beamer probleemloos voor je neer op de salontafel.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 12.097 beoordelingen