The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Bonne

De beste gaming televisie

Op een goede gaming tv beleef je de game het beste, zonder dat je inlevert op spelplezier. Dat betekent dat de graphics er geweldig uitzien, maar ook dat de input lag laag is. Wil je profiteren van de nieuwe standaarden die worden gezet door de Xbox Series X en Playstation 5? Dan heb je een 4K tv nodig die HDR ondersteunt.

Lage input lag - hoe laag?

Input lag

Het laatste dat je tijdens het gamen wilt, is een tv die achterloopt op de feiten. De input lag moet daarom zo laag mogelijk zijn. Voor gamers raden we een input lag van 20 ms of lager aan. Hiermee is de vertraging tussen het moment dat je een knop indrukt en de actie die op het scherm getoond wordt nauwelijks met het blote oog te zien.

Kleurbereik en contrast

Beeldkwaliteit gaming tv

Een groot deel van het spelplezier komt uit de gelikte graphics. Consoles worden steeds krachtiger, waardoor games de werkelijkheid steeds meer benaderen. Of simpelweg een visueel spektakel zijn, zoals de wereld van Horizon Zero Dawn. De beste gaming televisie doet zijn duit in het zakje van het visuele spektakel. Bijvoorbeeld door meer dan een miljard kleurtinten te laten zien, zoals een 10 bit televisie. Of door een oneindig contrast met perfecte zwartwaarden, zoals een OLED tv.

Resolutie en HDR

Resolutie HDR gaming tv

Met de Xbox Series X en Playstation 4 speel je voornamelijk games in 4K resolutie. Daarnaast brengen deze consoles HDR gaming naar je woonkamer. En vooral dat laatste is een fraaie toevoeging. Niet alleen zie je meer kleuren, er is ook meer detail in de schaduwen te zien en lichte beelden zijn extra helder. Waar nachtelijke scènes vroeger extra lastig waren omdat je bijna niks zag, wandel je er nu soepel doorheen. Wil je van deze mogelijkheid profiteren, dan heb je een 4K televisie nodig die HDR ondersteunt.

Optimaal gamen

Beste televisie voor gamen

Welke televisie moet je nu kiezen? Het antwoord is afhankelijk van de spelcomputer die je gebruikt. Als je een oudere console hebt, is een tv met een input lag van maximaal 50 ms voldoende. Voor een Xbox Series X en Playstation 5 moet je meer eisen aan je tv stellen. Deze consoles ondersteunen 4K en HDR beelden, waardoor het belangrijk is dat je tv dit ook doet. Natuurlijk geldt ook voor deze tv's dat een lage input lag een vereiste is.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.292 beoordelingen