The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bonne

Gamen op een OLED televisie

Als je vaak gamet op je televisie is een OLED tv zeker het overwegen waard. Door het enorme contrast zie je meer van de game: personages verdwijnen niet zomaar in een grijze schaduw. Door de rijke kleurweergave spatten je favoriete spellen van het scherm. Maar hoe zit dat met de beruchte hoge input lag van OLED televisies?

Beeldkwaliteit van een OLED tv

Een OLED televisie blinkt uit in scherpte, kleurweergave en contrast. Met name het laatste is bepalend voor de beeldkwaliteit van OLED. Door het enorme contrast heb je rijke, natuurgetrouwe kleuren en zie je veel details in donkere gedeelten van het scherm. Tijdens een potje Call of Duty vallen vijanden in de schaduwen eerder op en bestook jij hen eerder met kogels dan zij jou. Speel je liever een game als Uncharted 4: A Thief's End? Ook dan heb je baat bij een OLED televisie, want dankzij het grote contrast oriënteer je je sneller in een donkere grot en kun je vlug door met je missie.

Inputlag bij oudere OLED tv's

De eerste toestellen stonden er vroeger om bekend een hoge inputlag van ongeveer 50 ms te hebben. In de speciale gaming modus breng je dat terug tot 45 ms. Als je geregeld competitief gamet is dit geen waarde om over op te scheppen. Het betekent namelijk dat er vertraging zit in de weergave van gebeurtenissen in het spel. Je kunt daardoor niet zo snel reageren als je zou willen. Dat is niet alleen frustrerend, het levert je ook een tactisch nadeel op.

Inputlag bij de nieuwste OLED tv's

Inmiddels is de inputlag op de nieuwste OLED televisies een stuk lager geworden. Met een gemiddelde waarde van 33 ms behoren de toestellen tot het snelste gedeelte van de middenmoot van alle televisies. Alleen een zeer ervaren en kritische gamer zal het verschil zien met een televisie met een nóg lagere input lag. We durven je daarom zeker een OLED televisie aan te raden voor het spelen van games, mits het een tv vanaf modeljaar 2016 is.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen