The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Alles over BKR registratie bij een telefoonabonnement

Sinds 1 mei 2017 word je geregistreerd bij het BKR als je een mobiele telefoon abonnement afsluit boven de € 250,-. De registratie geldt alleen voor de afbetaling van je toestel, niet voor maandelijkse kosten zoals bellen en internetten. In dit artikel lees je wat een BKR registratie betekent, wat de gevolgen zijn en hoe je een registratie voorkomt.

Wat is een BKR registratie?

Wat is een BKR registratie

BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie. Wil je geld lenen voor een nieuwe auto, verbouwing of hypotheek? Dan word je automatisch ingeschreven bij het BKR. De registratie is in het leven geroepen om te voorkomen dat je een lening aangaat die je eigenlijk niet kunt betalen. Per 1 mei 2017 geldt de BKR registratie ook voor het afsluiten van een telefoon abonnement waarbij je meer dan € 250,- moet betalen voor het toestel. Bel-, sms- en internetkosten worden hier niet meegerekend.

Wat zijn de gevolgen van een BKR registratie?

gevolgen van een BKR registrati

Het hebben van een positieve BKR registratie heeft invloed op de hoogte van een toekomstige lening, bijvoorbeeld voor een hypotheek. Bij een hypotheekaanvraag controleert de hypotheekverstrekker of je een BKR registratie hebt. Bij een positieve registratie word je maximale hoogte lager. Heb je een negatieve BKR registratie? Dan is het niet mogelijk om een nieuwe lening af te sluiten.

Positieve vs negatieve BKR registratie

Positieve vs negatieve BKR registratie

Wanneer je een telefoon abonnement afsluit, krijg je een positieve BKR registratie. Ter vergelijking: je krijgt ook een positieve registratie als je een creditcard hebt of in het rood staat. Als je de lening niet op tijd volgens de afgesproken termijnen betaalt dan is het mogelijk dat je een negatieve BKR registratie krijgt. Voordat dit gebeurt, ontvang je eerst herinneringen, aanmaningen of andere waarschuwingen. Betaal jij netjes elke maand de kosten voor je toestel? Dan blijft je registratie gewoon positief.

Wat moet ik doen als ik geen BKR registratie wil?

ik wil geen bkr registratie

Wil je liever niet bij het BKR geregistreerd staan door je mobiele telefoon abonnement? Dan kun je een abonnement afsluiten en de kosten voor het toestel gelijk betalen. Bij sommige providers is het mogelijk om toestelkosten die boven de € 250,- uitkomen gelijk te betalen en het resterende bedrag in termijnen te betalen. Informeer eerst bij je provider of dit kan. Om de BKR registratie door je telefoon volledig uit te sluiten, kun je een sim only abonnement afsluiten en je smartphone los kopen. Coolblue verkoopt alleen losse toestellen. Bij ons hoef je dus niet bang te zijn voor een BKR registratie.

Conclusie

Krijg je een BKR registratie bij een telefoon abonnement? Als je niet meer dan € 250,- moet bijbetalen voor je smartphone bij het afsluiten van een abonnement dan is het antwoord nee. Zijn je toestelkosten meer dan dit bedrag? Dan krijg je wel een registratie wat gevolgen heeft voor de maximale hoogte van je hypotheek.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen