The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Cappuccino maken met een melkopschuimer

Thuis een goede cappuccino maken kan op verschillende manieren. In dit artikel leg ik uit hoe je dit met een melkopschuimer doet. Een melkopschuimer gebruik je los van je koffiemachine. Hij is erg eenvoudig in gebruik; je schenkt de melk erin, doet de deksel erop en drukt op het knopje. Wel zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten tijdens het gebruik van een melkopschuimer. Hoe je tot het gewenste eindresultaat komt lees je hieronder.

Bekijk onze melkopschuimers

Ben jij er al uit en wil jij graag een melkopschuimer om thuis heerlijke cappuccino's te maken? Bekijk dan snel ons volledige assortiment.

Stap 1: Toevoegen van melk

melk opschuimen met een melkopschuimer

Giet koude melk of melk op kamertemperatuur in de melkopschuimer. Let er op dat je niet de maximale hoeveelheid overschrijdt. Dit staat met een streepje aangegeven aan de binnenkant van de melkopschuimer. Zodra de melk opgeklopt wordt, zal het namelijk gaan uitzetten. Wat je natuurlijk wilt voorkomen is dat de beker gaat overstromen. Tip: voor dik en zacht schuim gebruik je volle houdbare melk. Hier lees je waarom:

Stap 2: Opschuimen van de melk

Melk opschuimen met melkopschuimer

Doe de deksel erop. Nu hoef je alleen nog maar op het knopje te drukken. Hij schuimt en verwarmt de melk vervolgens voor je op. Dit gaat erg vlot. Binnen een minuut staat er warme melk met daar bovenop een melkschuimlaag voor je klaar. Koud melkschuim maken kan eventueel ook. Zo maak je in de zomer bijvoorbeeld een lekkere ijscappuccino. Sommige melkopschuimers hebben een extra optie voor het enkel opwarmen van melk. Met de warme melk maak je gemakkelijk een koffie verkeerd.

Stap 3: Maken van de cappuccino

cappuccino maken met melkopschuimer

Giet het melkschuim vervolgens in je kopje. Wacht hier niet te lang mee, want direct na het opschuimen schenk je het schuim er het gemakkelijkst uit. Je bepaalt zelf de verhouding melk en koffie voor een cappuccino of latte macchiato naar jouw persoonlijke smaak. Hoeveel cappuccino's je ermee maakt hangt af van de inhoud van de melkopschuimer. Voor 1 persoon is een inhoud van 150 milliliter voldoende. Wil je graag meerdere cappuccino's tegelijk zetten? Kies dan voor een ruimere inhoud.

Stap 4: Hoe maak ik hem schoon?

Melkopschuimer schoonmaken

Maak de melkopschuimer na ieder gebruik schoon, want zo voorkom je aangekoekte melkresten. Het makkelijkst is om het kloppertje meteen even af te spoelen onder de kraan. Wacht hier niet te lang mee, anders krijg je de kleine openingen tussen de spiraal lastiger schoon. Er zijn melkopschuimers waarbij je het kloppertje eruit kunt halen. Bij andere zit deze vast aan het deksel. Neem daarna de binnenkant van de melkopschuimer af met een theedoek. Dankzij de gladde coating gaat dit heel gemakkelijk. Schoonmaakmiddelen zijn overbodig.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.600 beoordelingen