The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Hoe schuim je melk op met een volautomatische koffiemachine?

Bij een volautomatische espressomachine heb je 4 verschillende melkopschuimmethodes. Zo zet je niet alleen espresso en zwarte koffie met jouw machine, maar maak je ook cappuccino's en latte's. In dit artikel nemen we de verschillende methodes met je door, zodat jij het juiste opschuimsysteem kiest.

Met een melkreservoir

Volautomaat met melkreservoir

Met een volautomatische espressomachine met melkreservoir zet je melkspecialiteiten met één druk op de knop. Je vult het reservoir met koude melk en klikt 'm op de machine. Vervolgens kies je jouw gewenste melkspecialiteit en de machine doet de rest van het werk. De melk gaat van het reservoir automatisch in jouw kopje koffie. Hou je melk over? Dan zet je het melkreservoir gewoon in de koelkast.

Met een melkslang

Volautomaat met melkslang

Bij een volautomatische espressomachine met melkslang hang je de melkslang in een pak melk of in een los melkreservoir. Je kiest daarna welke melkspecialiteit je wilt zetten en de machine gaat aan de slag. De opgeschuimde melk komt via de melkslang automatisch in jouw kopje koffie. Na gebruik zet je het melkpak gewoon weer in de koelkast en maak je de melkslang schoon.

Met een automatische stoompijp

Volautomaat met automatische stoompijp

Met een automatische stoompijp schuim je de melk op in je kopje. Je vult het kopje met de gewenste hoeveelheid melk en zet dit onder de stoompijp. Vervolgens druk je op de knop en schuimt de stoompijp de melk automatisch op in jouw kopje. Vergeet na gebruik de stoompijp niet schoon te maken.

Met een handmatige stoompijp

Koffiemachine met handmatige stoompijp

Met een handmatige stoompijp heb je veel invloed op de kwaliteit van het schuim. Je schuimt de melk namelijk zelf op in een melkkannetje. Dit is wat extra werk. Maar wanneer je het onder de knie hebt, krijg je wel het lekkerste schuim. Na het opschuimen giet je zelf de melk in jouw koffie kopje. Vergeet na het opschuimen de stoompijp niet schoon te maken.

Welke melk gebruik je?

Plantaardige melksoorten

Voor een cappuccino met zacht en romig melkschuim is de soort melk die je kiest belangrijk. Een cappuccino bestaat namelijk voor tweederde uit melk. Het opschuimen van melk gaat het beste met volle, houdbare melk. Zorg ervoor dat de melk gekoeld is voordat je het gaat opschuimen. Gebruik je liever plantaardige melk? Lees dan hier welke het beste is voor cappuccino.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.811 beoordelingen