The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Cappuccino maken met een melkslang

Een cappuccino zetten met een koffiemachine met melkslang gaat heel gemakkelijk. De melkslang, ookwel cappuccinatore genoemd, schuimt de melk namelijk automatisch voor je op. Zo is een cappuccino snel gezet. Wil jij weten hoe je een cappuccino zet met een espressomachine met melkslang en waar je allemaal op kunt letten? Lees dan onderstaande stappen door.

Stap 1: Slangetje in de melk steken

Melk opschuimen met melkslang

De melkslang steek je in een pak melk, melkkan of melkreservoir. Bij sommige espressomachines met melkslang wordt een melkreservoir meegeleverd of je koopt hem er los bij. Zorg dat je de melk na gebruik weer afgesloten terug zet in de koelkast. Voor romig en stevig melkschuim gebruik je volle, houdbare melk. Benieuwd waarom? Dat lees je hier:

Stap 2: Melk opschuimen

cappuccino zetten met melkslang

Voor het opschuimen van de melk hoef je alleen maar op het knopje te drukken. Zorg wel dat je eerst jouw kopje onder de uitloop plaatst. Bij veel apparaten is de hoeveelheid melkschuim voor een cappuccino al voorgeprogrammeerd. Soms is het melkvolume in te stellen naar jouw persoonlijke wens. Bij een espressomachine met melkslang heb je een aparte uitloop voor melkschuim. Hier komt dus puur en alleen melkschuim uit.

Stap 3: De cappuccino afmaken

cappuccino maken met melkslang

Nadat jouw kopje is gevuld met melkschuim, plaats je het kopje onder de uitloop waar de koffie uitkomt. Druk hierna op de knop voor espresso, zodat je er een heerlijke cappuccino van maakt. Bepaal zelf hoeveel koffie je eraan toevoegt voor een cappuccino naar jouw persoonlijke smaak. Er zijn ook espressomachines met melkslang waarbij je het kopje niet hoeft te verplaatsen voor het zetten van een cappuccino. Hierbij zit de uitloop voor melk niet naast, maar precies achter de uitloop voor koffie.

Stap 4: Hoe maak ik het melksysteem schoon?

melkslang reinigen

Het is van belang om het melksysteem regelmatig te reinigen. Hiermee voorkom je dat er zure melkresten in de slang achterblijven en zorg je er meteen voor dat hij goed zijn werk blijft doen. Gebruik het reinigingsprogramma voor het schoonspoelen van het melksysteem. Hier heb je een speciale melksysteemreiniger bij nodig. Let er wel op welke reiniger je precies nodig hebt. Dit verschilt namelijk per merk en type espressomachine.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.316 beoordelingen