The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe kies je een deurbel?

Als er bezoek voor je deur staat, dan wil je dat natuurlijk direct weten. Een standaard deurbellen alarmeert je door middel van een geluidssignaal. Naast deze standaard deurbellen, zijn er ook deurbellen met terugspreekfunctie en zelfs met een beeldscherm. Welke deurbel het beste bij jou past en wat elke deurbel nou precies doet, vertellen we in dit artikel.

Een deurbel kiezen

Deurbel kiezen

Bij het kiezen van een deurbel houd je rekening met meerdere dingen. Wil je bijvoorbeeld een slimme deurbel met video? Of wil je een draadloze deurbel? Op de volgende dingen let je:

  • Wil je praten met de persoon voor de deur?
  • Wil je bezoekers ook zien?
  • Hoe sluit je de deurbel aan?
  • Op welke plekken in huis wil je de bel horen?
  • Hoe ga je de deurbel installeren?

Wil je praten met de persoon voor de deur?

Communiceren via de intercom

Als met jouw deurbel graag bezoekers te woord staat zonder de deur te openen, kies je voor een deurbel met een ontvanger (intercom). Zowel een intercom als een deurbel met terugspreekfunctie bieden de mogelijkheid om met de persoon voor jouw deur te communiceren. Sommige ontvangers hebben ook een beeldscherm waardoor je niet alleen met degene voor de deur praat, maar hem of haar ook ziet. Deze optie zorgt voor een veiligheid.

Wil je bezoekers voor de deur (ook) zien?

Deurbel met camera

Thuis op je ontvanger

Een deurbel met een camera heeft altijd een ontvanger nodig waar je het beeld op ziet. De intercom bestaat dus altijd uit een beldrukker en een ontvanger met een beeldscherm. Plaats de ontvanger in het stopcontact of aan de muur. Wanneer iemand voor de deur staat en aanbelt, wordt het beeldscherm geactiveerd. Je staat direct in contact via de speakers (ook wel tweewegcommunicatie) en ziet op het beeldscherm ook wie het is.

Slimme deurbel

Via smartphone app

Bij een slimme deurbel zie je op je smartphone wie er voor de deur staat. Deze deurbellen staan direct via wifi met je smartphone in verbinding. Op het moment dat je bezoek aanbelt, activeert de app. Via de app sta je je bezoeker direct te woord. Veel slimme deurbellen zijn uitbreidbaar met een extra ontvanger in huis. Deze deurbelgong heeft meestal geen beeldscherm, maar geeft een geluidssignaal wanneer iemand aanbelt.

Hoe sluit je de deurbel aan?

Bedrade deurbel

Bedraad (op netstroom)

Bij bedrade deurbellen heb je altijd te maken met een 2-draads-, 3-draads- of zelfs 4-draadsaansluiting bij de voordeur. Wanneer er nog geen kabels voor een deurbelaansluiting aanwezig zijn, is het nodig dat je kabels trekt. Dat kan in dat geval extra (technisch) werk opleveren.

Draadloos (op batterij)

Draadloze deurbellen werken op batterijen en zijn eenvoudig te installeren. Dit soort deurbellen noemt men ook wel plug-'n-play. Je plaats de batterij in de deurdrukker, plaatst hem met dubbelzijdig tape op je deurpost en je bent klaar. Het trekken van kabels is dus niet nodig.

Op welke plekken in huis wil je de bel horen?

Vaste plek

Op een vaste locatie

Een standaard deurbel sluit je bedraad aan op de aansluiting bij de deurpost. Je koppelt de beldrukker dus aan de bestaande aansluiting van je huidige deurbel. De ontvanger binnenshuis heeft in de meeste gevallen ook een vaste locatie. Vaak is dit in de buurt van de voordeur. Deze ontvanger staat dan door middel van een belsnoer met de beldrukker in verbinding.

Deurbelgong

Overal in huis

Wanneer je de deurbel overal in huis wil horen, kies je voor een draadloze deurbel. Plaats de beldrukker op de deurpost. De deurbel gong, het kastje waar het geluid uitkomt, plaats je op elke gewenste plek in huis. Een ontvanger werkt op netstroom of op batterijen. Het voordeel van een ontvanger op batterijen is dat je deze overal in huis kunt plaatsen.

Slimme deurbel

Overal waar mogelijk

Wil je altijd en overal zien wie er voor de deur staat? Dan kies je voor een slimme deurbel. Via de app op je smartphone sta je altijd direct in verbinding met de wifi deurbel. Wanneer iemand aanbelt, ontvang je een pushbericht. Door de app open te klikken, sta je direct met degene voor de deur in verbinding. Zo communiceer je ook met bezoekers als je niet thuis bent.

Hoe ga je de deurbel installeren?

Deurbel installeren

Het installeren van een nieuwe deurbel is niet altijd eenvoudig. Vooral bij wat bedrade modellen heb je vaak enige technische kennis nodig om dit goed en veilig te doen. Als je niet zo handig bent, kies je voor een plug-in model of een deurbel met batterij. Voor een bedrade installatie is het verstandig om een monteur in te schakelen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.351 beoordelingen