The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Mascha

Hoe kies ik een deurbel?

'Ik moest kloppen want de bel doet het niet'. Dat is een scenario waar je niet op zit te wachten. Als er bezoek voor je deur staat, dan wil je dat natuurlijk direct weten. Standaard deurbellen alarmeren je door middel van een geluidssignaal. Naast deze standaard deurbellen, zijn er ook deurbellen met terugspreekfunctie en zelfs met een beeldscherm. Welke deurbel het beste bij jou past en wat elke deurbel nou precies doet, leggen we graag aan je uit.

Een deurbel kiezen

Bij het kiezen van een deurbel houd je rekening met meerdere dingen. Wil je bijvoorbeeld een slimme deurbel met video? Of wil je een draadloze deurbel. Op de volgende dingen let je:

  • Wil je praten met de persoon voor de deur?
  • Wil de personen ook zien?
  • Hoe verbind je de deurbel?
  • Waar in huis wil je de bel horen?
  • Welke extra functies wil je?
  • Wil je jouw deurbel laten installeren door Coolblue?

1. Wil je praten met de persoon voor de deur?

Communiceren via de intercom

Wil je met je bezoeker voor de deur praten zonder de deur te openen? Dan kies je voor een deurbel met een ontvanger. Ook wel een intercom. Zowel een intercom als een deurbel met terugspreekfunctie bieden de mogelijkheid om met de persoon voor jouw deur te communiceren. Sommige ontvangers hebben ook een beeldscherm waardoor je niet alleen met degene voor de deur praat, maar hem of haar ook ziet. Deze optie zorgt voor een veiligheid.

2. Wil je de persoon voor de deur (ook) zien?

Thuis op je ontvanger

Een deurbel met een camera heeft altijd een ontvanger nodig waar je het beeld op ziet. De intercom bestaat dus altijd uit een beldrukker en een ontvanger met een beeldscherm. Plaats de ontvanger in het stopcontact of aan de muur. Wanneer iemand voor de deur staat en aanbelt, wordt het beeldscherm geactiveerd. Naast dat je direct in contact staat via de speakers (ook wel tweewegcommunicatie), zie je op het beeldscherm ook wie het is.

Via smartphone app

Bij een wifi deurbel zie je op je smartphone wie er voor de deur staat. Deze deurbellen staan direct via wifi met je smartphone in verbinding. Op het moment dat je bezoek aanbelt, activeert de app. Via de app sta je je bezoeker direct te woord. Vaak hebben deze slimme deurbellen naast de app op je smartphone ook nog een extra ontvanger bij je thuis. Deze extra ontvanger heeft dan geen beeldscherm, maar geeft een geluidssignaal wanneer iemand aanbelt.

3. Hoe verbind je de deurbel?

Bedraad

Bij bedrade deurbellen heb je altijd te maken met een 2-draads-, 3-draads- of zelfs 4-draadsaansluiting bij de voordeur. Wanneer er nog geen kabels voor een deurbelaansluiting aanwezig zijn, is het nodig dat je kabels trekt. Dat kan in dat geval extra (technisch) werk opleveren.

Draadloos

Draadloze deurbellen werken op batterijen en zijn eenvoudig te installeren. Ook wel plug-'n-play. Je plaats de batterij in de deurdrukker, plaatst hem met dubbelzijdig tape op je deurpost en je bent klaar. Het trekken van kabels is dus niet nodig.

4. Waar wil je de bel horen?

Op een vaste plek in huis

Deurbel ontvanger

Een standaard deurbel sluit je aan op de 2-draads-, 3-draads- of 4-draadsaansluiting op de deurpost. Je sluit de beldrukker dus aan op de bestaande aansluiting van je huidige deurbel. De ontvanger binnenshuis heeft in de meeste gevallen ook een vaste locatie. Deze staat dan door middel van een belsnoer met de beldrukker in verbinding.

Overal in huis

Wanneer je de deurbel overal in huis wil horen, kies je voor een draadloze deurbel. Plaats de beldrukker op de deurpost. De deurbel gong, het kastje waar het geluid uitkomt, plaats je op elke gewenste plek in huis. Een ontvanger werkt op netstroom of batterijen. Het voordeel van een ontvanger op batterijen is dat je deze overal mee naartoe neemt.

Overal waar mogelijk

Deurbel met mobiele app

Wil je altijd en overal zien wie er voor de deur staat? Dan kies je voor een wifi deurbel. Via een app op je smartphone sta je direct in verbinding met je deurbel. Wanneer iemand aanbelt, ontvang je een pushbericht. Door de app open te klikken, sta je direct met degene voor de deur in verbinding.

5. Extra functies en mogelijkheden

Ontvangers met kleurenscherm

Er zijn ontvangers met zwart-wit beeld en er zijn ontvangers met een kleurenscherm. Een ontvanger met een kleurenscherm is over het algemeen duidelijker.

Deurbellen met nachtmodus

Ook wanneer het pikkedonker is buiten, zie je met een deurbel met nachtmodus precies wie er voor de deur staat. Deze deurbellen hebben een infrarood-camera waardoor je ook in de nacht goed beeld hebt.

Geluid

De meeste deurbellen hebben verschillende melodieën. Stel zelf het gewenste geluid in en bepaal door middel van het volume hoe hard of zacht je de deurbel wilt horen. Bij een 'blikkerig' geluid kies je voor een ander geluid of een ander geluidsniveau.

6. Wil je een deurbel inclusief installatie?

Coolblue installateur

Laat je jouw deurbel liever door een professional installeren? Dan kies je voor een deurbel inclusief installatie. Deze deurbellen worden door een monteur van Coolblue bij je thuis geïnstalleerd. Op een door jou gekozen moment bovendien. Zo weet je zeker dat alles naar behoren werkt. Je selecteert de installatie van een deurbel op de productpagina.

Let op: We bieden de installatieservice alleen aan in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant, Tholen en het grootste deel van Gelderland en Nederlands Limburg.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.047 beoordelingen