The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe kies je een draadloze deurbel?

Bij het maken van een keuze voor een nieuwe deurbel is de verbinding tussen de deurdrukker en ontvanger binnenshuis wellicht een factor. De eerste vraag daarbij is: hoe wil je de deurbel aansluiten? Is dat draadloos, dan zit je hier goed. Je leest hier over hoe een draadloze deurbel werkt en wat de mogelijkheden zijn van dergelijke deurbellen.

Draadloze deurbel kiezen

Draadloze deurbel

Wanneer je kiest voor een nieuwe draadloze deurbel, let je op een aantal eigenschappen. Zo is het type verbinding met de ontvanger van belang, maar ook de communicatiemogelijkheden met bezoekers. Vraag jezelf vooraf in ieder geval af:

  • Welk type draadloze verbinding wil je?
  • Wil je praten met de persoon die aanbelt?
  • Wil je de persoon aan de deur ook zien?
  • Hoe ga je de deurbel installeren?

Hoe wil je de draadloze verbinding maken?

Draadloze verbinding deurbel

Omdat een draadloze deurbel op batterijen werkt heb je geen kabels nodig. Plaats de ontvanger binnen zendbereik ergens in huis. De ontvanger en beldrukker communiceren via DECT of wifi. DECT-verbinding is beveiligd en storingsvrij. Het signaal werkt altijd en als iemand bij de buren aanbelt, gaat jouw deurbel niet af. Wifi deurbellen zijn koppelbaar aan een app en dus slim. Bij deurbellen met wifi is goede internet ontvangst bij de deur belangrijk, omdat de bel anders niet altijd werkt.

Wil je praten met de persoon voor de deur?

Draadloze deurbel met terugspreekfunctie

Wanneer je kiest voor een draadloze deurbel met terugspreekfunctie sta je bezoekers direct te woord. Dit zorgt voor extra veiligheid. Je weet namelijk voordat je de deur opent al wie er voor de deur staat. Deurbellen met terugspreekfunctie bestaan uit 2 elementen: een deurdrukker en een ontvanger, ook wel intercom genoemd. Naast deurbellen met intercom zijn er ook slimme varianten. Deze hebben een ingebouwde speaker, waardoor je via je smartphone direct communiceert met degene voor de deur.

Wil je de persoon aan de deur zien?

Draadloze deurbel met ingebouwde camera

Een ingebouwde camera bij je draadloze deurbel zorgt voor extra veiligheid. Via de ontvanger, wat je smartphone of draagbare ontvanger kan zijn, zie je precies wie er voor de deur staat. Vervolgens sta je degene via de terugspreekfunctie direct te woord. Vooral voor ouderen of kinderen is het extra veilig om voorafgaand te zien wie er voor de deur staat. Hierdoor herken je namelijk direct ongewenst bezoek en doe je alleen de deur open voor bekende of verwachte bezoekers.

Hoe ga je de deurbel en ontvanger installeren?

Draadloze ontvanger

Een draadloze deurbel installeer je eenvoudig. Je plaatst een batterij in de deurdrukker, waarna je hem aan de deurpost bevestigt met tape of schroeven. Er zijn ontvangers die werken op netstroom en draagbare ontvangers die je overal mee naartoe neemt. De ontvangers op netstroom steek je in het stopcontact. Draagbare ontvangers werken op batterijen en neem je binnenshuis overal mee naartoe. Bepaal zelf of je op meerdere plekken in huis extra ontvangers nodig hebt.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.921 beoordelingen