The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Eerste hulp bij strijkijzers

Was jouw strijkijzer of stoomgenerator nat toen je 'm thuis ontving? Lekt het strijkijzer of komt er bruin water uit? Dan lijkt er iets mis. Voordat je het strijkijzer gelijk in de prullenbak gooit of naar ons terugstuurt, is er misschien iets wat je zelf kunt doen om het probleem op te lossen.

Mijn strijkijzer lijkt wel gebruikt

Strijkijzer lijkt gebruikt

Dat kan kloppen. Steekproefsgewijs worden strijkijzers en stoomgeneratoren in de fabriek van de leverancier open gemaakt en uitvoerig getest. Als jouw strijkijzer nat is en het lijkt alsof hij gebruikt is, heb je eigenlijk de jackpot gewonnen. Jouw product was de gelukkige die getest mocht worden. Er is dus niets aan de hand.

Mijn strijkijzer lekt

Strijkijzer lekt waterdruppels

Watervlekken op je favoriete blouse zijn vervelend. Als dit tijdens het strijken gebeurt zijn er 2 dingen die je zelf kunt doen om dit te voorkomen:

  • Laat het strijkijzer goed opwarmen. Wanneer het strijkijzer niet warm genoeg is heeft het water geen kans om omgezet te worden in stoom.
  • Las pauzes in tussen de stoomstoten. Als je te vaak stoomstoten geeft, heeft het strijkijzer niet genoeg stoomdruk meer.

Mijn strijkijzer geeft bruine druppels

Bruine vlekken strijken

Het kan zijn dat de gaten van het strijkijzer verstopt zijn. Dit komt bijvoorbeeld door stofjes van de kleding die vervolgens verbranden door hoge temperaturen. Maak de zool regelmatig voorzichtig schoon. Gebruik hiervoor geen chemische middelen, deze beschadigen de strijkzool juist. Hoe je dit schoonmaakt zonder kans op beschadigingen, lees je in het adviesartikel.

Mijn strijkijzer stoomt niet

Strijkijzer geeft geen stoom

Als er genoeg water in het reservoir zit maar er geen stoom uit het apparaat komt, is het waarschijnlijk tijd om te ontkalken. Elk strijkijzer heeft een eigen manier van ontkalken. Bekijk dus eerst goed in de handleiding hoe dit bij jouw strijkijzer werkt en ga direct aan de slag. Hoe je strijkijzers precies ontkalkt en hoe je kalk in de toekomst het beste voorkomt, lees je in het adviesartikel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.458 beoordelingen